Na festival Grape zamíří Klaxons, The Feud a Flux Pavilion

Vydáno 07.02.2014 | autor: redakce

Pátý ročník festivalu Grape se bude konat 15. - 16. srpna letišti v Piešťanech na Slovensku. Z Velké Británie přijedou indie rockoví Klaxons, The Feud a dubstepoví Flux Pavilion.

Na festival Grape zamíří Klaxons, The Feud a Flux Pavilion Na festival Grape zamíří Klaxons, The Feud a Flux Pavilion

klaxons-720x478Klaxons

Klaxons, držitelé prestižní ceny Mercury Prize za své debutové album Myths of the Near Future, se na Slovensku představili už před čtyřmi lety. Na jaře vydají své třetí řadové album, a tak se mohou návštěvníci Grape festivalu kromě hitů Golden Skans, Echoes nebo It's Not Over Yet, těšit i na nové skladby.

Dubstepový producent a DJ Joshua Kierkegaard G. Steele vystupující pod jménem Flux Pavilion začal svoji kariéru v roce 2008. Jeho prvním velkým hitem byla skladba Bass Cannon a v posledních letech se zviditelnil zejména spoluprací s Major Lazer či Examplem. Na nejnovějším singlu s názvem Steve French se spolupodílel hvězdný Steve Aoki. Joshua je známý také remixy skladeb interpretů jako od Freestylers, MIA, DJ Fresh nebo Skrillex. 

Zahraniční jména v programu doplní domácí kapela Le Payaco, která připravuje nové album, trio Korben Dalas, taneční Malal a mladý talent Martina Javor. Česká scéna bude zastoupena kapelami Fiordmoss, The Prostitutes, Tichonov nebo No Distance Paradise.

Další jména budou postupně přibývat. "Ze zahraničí přibude ještě zhruba deset interpretů a z domácí a slovenské scény ještě představíme minimálně dalších třicet účinkujících," doplňuje Trstenský.

TZ, ape

zavřít