Jasná páka vydává první oficiální album. Po třiceti letech

Vydáno 03.03.2014 | autor: redakce

Jasná páka, legendární skupina Michala Ambrože a Davida Kollera, vydává první oficiální album. Nahrávka nazvaná Černá deska vyjde 6. března, kdy bude také v pražském Paláci Akropolis slavnostně pokřtěná. Role kmotrů se ujmou Matěj Rupert a Roman Holý.

Jasná páka vydává první oficiální album. Po třiceti letech Jasná páka vydává první oficiální album. Po třiceti letech

012 jasna paka 20111029 1758404235Za bicími Jasné Páky nebude chybět David Koller (podzim 2011)

K reinkarnaci Jasné páky došlo před šesti před zahájením provozu pražského multikulturního centra MeetFactory. Tehdy se po dvou desetiletích sešli na jednom pódiu David Koller s Michalem Ambrožem. Nyní se z této radosti rodí i nové album Černá deska, respektive 2CD složené z nových písní a ze záznamu z loňských koncertů.

Do obnovené Jasné páky kromě Kollera, Ambrože a Váši aktuálně také patří kytarista Vladimír Zatloukal, baskytarista Marta Minárik, klávesista, houslista, zpěvák a kytarista Radovan Jelínek a vokalistky Petra Studená s Magdalénou Ambrožovou Krištofekovou.

První singl Konec nočních toulek už míří do rockových rádií. "Dostal jsem několik textů od Karla Halouna, v nichž jsem našel Konec nočních toulek, který jsem se hned naučil nazpaměť. Pak už bylo velmi blízko k tomu, abych si písničku začal zpívat. Vznikla rychle, bez dlouhého přemýšlení," říká houslista, klávisista a kytarista Jasné páky Radovan Jelinek.

TZ, ape; foto: Petr Tibi

zavřít