Ibrahim Maalouf v doprovodu sedmi hudebníků zahraje třikrát v Česku

Vydáno 09.04.2014 | autor: Ondřej Bambas

Libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf sice žije ve Francii, do své hudby ale prvky z arabského světa neopomíná zařadit. Po vystoupení na Colours před dvěma lety a následném pražském koncertu se nyní do Česka vrací. 13. dubna vystoupí v Praze a o den později v Brně a následující den v Trutnově.

Ibrahim Maalouf v doprovodu sedmi hudebníků zahraje třikrát v Česku Ibrahim Maalouf v doprovodu sedmi hudebníků zahraje třikrát v Česku

ibrahim-maalouf album 2013 


Ibrahim Maalouf vydal na sebe navazující trojici alb Diasporas, Diachronism a Diagnostic, před dvěma lety nahrál jazzovější nahrávku Wind a koncem loňského roku přišel s Illusions. Na ní se hudebník spojil se svými spoluhráči, kteří ho doprovázejí na koncertech a vzniklo tak album s písněmi obsahujícími více kláves i kytar.

Pokud je vám sympatická fúze tradiční hudby s populárním žánrem, Ibrahim Maalouf se svou trubkou by si vás mohl získat. Jazzové motivy doplněné o nějaké rockové party hravě sklouznou až do popových schémat. Dokládá to i svými oblíbenými coververzemi They Don't Care About Us od Michaela Jacksona a Unfaithful od Rihanny. A když hudebník spustí Jacksonovu předělávku se svými sedmi kolegy živě na pódiu, je těžké nehybně přihlížet.

Nejnovějším Maaloufovým počinem je hudební doprovod k filmu Yves Saint Laurent. Ibrahim Maalouf zahraje v Praze v neděli 13. dubna v Paláci Akropolis, následující dva dny pak v Brně a v Trutnově v rámci místních jazzových festivalů. Vstupenky jsou v předprodeji v běžných předprodejních sítích.

Ondřej Bambas

zavřít