Lamb dokončují nové album. Naživo ho letos uslyší Praha i Brno

Vydáno 26.05.2014 | autor: redakce

Začátkem letošního roku se Lamb odebrali do nahrávacího studia, kde pracují na své šesté desce Backspace Unwind. Nové písně uslyšíme naživo i v Česku. Dvojice vystoupí 2. prosince v pražském Lucerna Music Baru, o den později na brněnské Flédě. 4. prosince pak zamíří do Bratislavy.

Lamb dokončují nové album. Naživo ho letos uslyší Praha i Brno Lamb dokončují nové album. Naživo ho letos uslyší Praha i Brno


lamb fullLamb: Lou Rhodes, Andy Barlow


Lamb se zformovali v polovině devadesátých let. Debutové eponymní album dalo světu singly Cottonwool a Gorecki a obohatilo tehdejší boom drum'n'bassu o prvky jazzu, klasiky, blues, techna i hip hopu. V roce 1999 následovala deska Fear Of Fours a o další dva roky později nahrávka What Sound.

Rok po vydání čtvrt nahrávky Between Darkness and Wonder si dali Lamb pauzu a oba členové se vrhli na své sólové projekty. Lou Rhodes za tu dobu vydala čtyři sólová alba, včetně na Mercury Music Prize navrženého Beloved One. Andy Barlow se věnoval remixování a produkování. Pod názvem LOWB vydal sólovku Leap And The Net Will Appear.


Po pěti letech odloučení se v roce 2009 Andy a Lou dali opět dohromady, objeli několik festivalů, začali psát nové skladby a v roce 2011 vypustlili desku s názvem 5.

Do Česka se dvojice vrátí po dvou a půl letech, kdy poctili Prahu a Brno v rámci šňůry ke zmíněné "comebackové" desce 5. Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici od 690 Kč v tradičních předprodejních sítích a na pokladně Lucerna Music Baru.

TZ, ape

zavřít