Tom Odell interview: Tvrdé drogy? V žádném případě

Vydáno 04.07.2014 | autor: redakce

Pár minut před svým vystoupením na Rock for People poskytl Tom Odell, "good boy" ze spojeného království, ve formě round table krátký rozhovor novinářům. Díky interview i následnému koncertnímu setu jsme tak získali obrázek nejen o zpěvákově osobnosti, ale i cestě, kam se jeho tvorba bude ubírat.

Tom Odell interview: Tvrdé drogy? V žádném případě Tom Odell interview: Tvrdé drogy? V žádném případě


Rock for People den 2 19Tom Odell


Dozvěděli jsme se, že není takový dobrák, na jakého vypadá. Je sice milovníkem klasických písničkářů a u piana zpívá se zápalem a neuvěřitelným hlasovým rozsahem o zhrzené lásce, ale na idola, který je vzorem středoškolaček, se rozhodně necítí. Na jeho vystoupení v pražském Lucerna Music Baru dodnes vzpomíná s příjemnou nostalgií. Pamatujete si na cigaretu, kterou si tam tenkrát zapálil, ale nakonec se mu vymkla z nesmělých rukou? Rozhodně to nebyla jeho první cigareta, ačkoli by si to sám přál. Je pravidelným kuřákem, i když na otázku, jestli zkusil i tvrdší drogy, odpověděl se zděšeným: "Ježiši! To ne!" Dále na sebe prozradil, že kvůli intimní atmosféře jeho tvorby preferuje klubovou atmosféru.

Ta mu nakonec byla v zástupné formě dopřána i v zaplněném stanu na Rock for People, kde předvedl několik kousků z jeho druhé desky, na které právě pracuje. Naživo se ukázalo, že jeho připravované album bude víc než o klavírních baladách o rokenrolu. Sám Tom tvrdí, že svou druhotinou se vrací k sobě samému, nebude se jednat o žádnou násilnou změnu zvuku. Ta přirozeně vyplyne.


Ačkoli svůj debut pojmenoval "Long Way Down", podle melancholického pocitu, jež člověka zaplaví při pohledu do dáli z velké výšky, jeho cesta je jistě směrem vzhůru. Tom Odell je zkrátka talentovaný, důvtipný a skromný umělec. Jak sám řekl: "Jestli napíšu knížku? Plánoval jsem to, ale nevím. Ted žiju muzikou. A kdo ví, jestli jsem vůbec dostatečně chytrý na to, abych nějakou napsal."

text: Alena Bílková

zavřít