Insania v Rock Café zapálí všechny kapely světa

Vydáno 06.09.2014 | autor: redakce

... i s manažery v čele. Tak si to alespoň představuje Joe, alter-ego zpěváka kapely Insania, jedné z nejvýraznějších českých undergroundových kapel současnosti. Na svém zářijovém miniturné vám tahle temná čtveřice poskytne "jistý sexuální služby" kromě Prahy (18. 9.) ještě v Chrudimi (19. 9.) a Slatině nad Zdobnicí (20. 9.).

Insania v Rock Café zapálí všechny kapely světa Insania v Rock Café zapálí všechny kapely světa


Insania 2013 01Insania


Brněnská Insania má na kontě už deset nahrávek. Poslední album Zapal dům, poraž strom..., získalo hned dvě sošky žánrových Andělů, a to v kategoriích Hard & heavy a Punk & hard core. A to i přes fakt, že svoji hudbu sama Insania v textech hodnotí jako "hnusnou" nebo "jedovatou."

Texty kapely jsou celkově plné dvojsmyslů, archetypů a narážek na historické události. "Je to pro mě vážně utrpení, na samotný proces psaní textů se nikdy netěším. A když ten den skončím, jsem na tom ještě hůř, než když sednu k papíru," svěřil se zpěvák a textař kapely Poly v rozhovoru z loňského října.


Hostem pražského koncertu je domácí parta Caffeine, která ve své hudbě míchá převážně prvky metalu a rock'n'rollu. Nejen díky zpěvákovi je jejich show plná energie - jaký jiný bubeník dělá při koncertech salta? V Rock Café jsou jako doma a i díky zkušenostem z klubů v Paříži a Drážďanech, stejně jako z německého Taubertal festivalu, se zdá, že si Insania lepší support ani vybrat nemohla.

Kdo se rád bojí, musí přijít do Rock Café! "Cílem hudby je šířit strach, a když ne, je to kýč lacinej," má v tom jasno Insania.


Hedvika Pajerová

zavřít