Dan Šustr: Tichá dohoda za rok, The Soulmates teď

Vydáno 12.09.2014 | autor: Petr Lenk

Dan Šustr, kapelník a mozek Tiché dohody, 2Wings a projektu The Soulmates, prozradil plány týkající se jeho hudebních aktivit na letošní i příští rok. Na jejich konci se objevuje i nové studiové album Tiché dohody.

 

Dan Šustr: Tichá dohoda za rok, The Soulmates teď Dan Šustr: Tichá dohoda za rok, The Soulmates teď

tich dohoda colorTichá dohoda

 

Tichá dohoda, asi nejznámější česká kytarovka britského střihu, vydala svou poslední studiovou desku Válcovna vkusu, s.r.o. v roce 1998. Pokud se tedy avizované album skutečně zrealizuje, bude to nový materiál po 17 letech. 

 

 

Tichá dohoda se v roce 2011 vrátila po 8leté odmlce úspěšně na koncertní pódia, vydala záznam svého koncertu k 25. výročí svého vzniku a v roce 2012 odjela úspěšné comebackové turné. Nyní je momentálně v režimu odpočinku a její členové se věnují sólovým aktivitám.

 

dan ustr  suzanne winter

logo soulmates blackimag0212a

 

Šustr letos v říjnu natočí se Zuzanou Vintrovou a aktuální rytmikou z Tiché dohody - basistou Michalem Šerákem a bubeníkem Pavlem Attelem - pokračování tribute projektu The Soulmates - Vol. 2. Živě nahrávaného projektu se opět zúčastní řada hostů, např. kytarista Petr Steinmetz a violoncellistka Jana Gabrielová, kteří se již podíleli na Vol. 1, nově spoluzakládající člen Tiché dohody bubeník Jiří Šimeček (dnes Toyen) a další.

 

 

Na první polovinu roku 2015 však Šustr slibuje ještě sólové album, které by mělo být na rozdíl od jeho tvorby pro 2Wings opět v češtině.

 

 

„Podrobnosti ke své sólové desce nechci zatím odtajňovat. Za prvé je ve stádiu rozpracovaných demosnímků, ale především jsem od září plně přepnul na projekt Soulmates, který se bude nahrávat koncem října a vyjít by měl ještě do konce roku. Potom se vrhnu na dokončení sólové desky. A až tyto 2 projekty dokončím, budu mít čistý stůl, a můžu začít psát nový materiál pro Tichou dohodu," shrnuje své plány Dan Šustr.

TZ

 

zavřít