TOP 6 videoklipů týdne (3.)

Vydáno 07.10.2014 | autor: redakce

Mastodon s dalším velkolepým divadlem, v němž nechybějí ani twerkující děvy, nápaditý černobílý vizuál Belgičanu Thot, nováčci Bear's Den nebo působivé dílo domácí naděje Stroy; to jsou nejvydařenější klipy uplynulého týdne.

TOP 6 videoklipů týdne (3.) TOP 6 videoklipů týdne (3.)


Mastodon 2014Mastodon

 

MASTODON PŘINÁŠEJÍ TRNOVÉ KORUNY A VRTÍCÍ ZADKY

Nejnovější videoklip americké metalové party je velmi zajímavou směsicí mytologie a dnešní popkultury. Na jedné straně vidíme biblické motivy, impozantní druidy s pomalovanými tvářemi a otroky vlečící na zádech svůj osud v podobě velkého zvonu. Celé toto schéma kontrastuje se záběry twerkujících Afroameričanek. Tento pohyb se nakonec dostává do takové frekvence, že se otvírá psychedelický portál do útrob jedné z tanečnic.


Song The Motherload je druhý v pořadí na jejich posledním albu Once More 'Around the Sun, která vyšla letos v červnu. Právě probíhající turné zastávku v České republice nemá, a tak si budou muset čeští fanoušci nekompromisních riffů počkat.

 

STROY OŽIVILI STROM POZNÁNÍ

O trojici Stroy toho zatím nebylo mnoho napsáno, přesto má ty nejlepší dispozice rozvířit programy místních klubů. Singl Adam Reborn je první ochutnávkou z chystaného stejnojmenného alba, které trojice vypustí 11. listopadu. Debutová deska bude, zdá se, napěchovaná směsicí moderního hardrocku a post-grunge ala Alter Bridge, to vše obaleno exponovaným vokálem. 

Kapelu tvoří zpěvák a kytarista Michal Skořepa, zkušený bubeník Miloš Meier a basák Jakub Antl. Režii a scénář videoklipu s biblickým tématickým základem si vzal na starost prvně jmenovaný, do hlavní role obsadil dalšího muzikanta Viktora Dyka.

 

BELGICKÁ AUDIOVIZUÁLNÍ SHOW V PODÁNÍ THOT

Kapela Thot je známá tím, že doplňuje svá živá vystoupení nápaditými vizuálními podklady. Ke skladbě HRTZ použili impresivní černobílé industriální motivy, které přecházejí napříč dimenzemi. Stávají se nestabilními, rozmazávají se, mizí a opět se vrací zpět. A vše jde dokonale s tempem písně až do samotného konce, kdy se na kapelu snáší střepy a posléze ji objímá tma.


Toto uskupení z Beneluxu se na první pohled jeví jako neznámé, avšak Thot jsme mohli zaregistrovat během turné skupiny Sunshine Karmageddon. Také vystupovali na tuzemských festivalech, ze kterých můžeme vypíchnout United Islands v Praze.

 

BRATISLAVŠTÍ SHAOLINI A JEJICH PŘÍTEL

King Shaolin zveřejnili dlouho očekávaný videoklip k singlu Friend, který se má objevit na jejich dalším albu. Kapela odehrála v letošním roce přes 90 koncertů od Itálie až po Českou republiku. Také jsou známí jako oficiální kapela zpěvačky Celeste Buckingham.

Každá část klipu ukazuje jednoho člena kapely. Představuje ho jako umělce, ať už maluje nebo vaří. Každý od pekaře po kytaristu je svým způsobem umělec. Členové kapely se s ničím nepářou! Ať jde o nekompromisní sekání zeleniny, akční malbu ve stylu Jacksona Pollocka nebo vybrnkávání akordů plné dobré nálady a harmonie.

 

SYMPATICKÝ FOLK Z BRITSKÝCH OSTROVŮ

Tahle kapela se vylíhla teprve před dvěma lety. Pánové Davie, Haynes a Jones říkající si Bear's Den dávají přednost akustice a podle toho vypadá i výbava kapelních nástrojů, obohacená občasným banjo doprovodem, který je pro moderní folk typický. Během poměrně krátké doby, začali plnit kluby k prasknutí a tak není divu, že před sebou mají turné po Evropě a Severní Americe.


Kladné recenze od New York Times nebo MTV si pochvalují lidskost a harmonické souznění hlasů, podbarvené upřímnými texty, často inspirované světovou literaturou, jak je u tohoto žánru zvykem. Ostatně tímto podmanivým vybrnkáváním si vás mohli získat už londýnští kolegové z Mumford & Sons. Bear's Den zanedlouho vydají své debutové album Islands, jehož součástí je i novinka Above the Clouds Of Pompeii.

 

BRAJGL Z GARÁŽE NA ÚROVNI

Není to dlouho, kdy se nynější frontman Dylan Baldi rozhodl prosadit na myspace a publikovat zde vlastní tvorbu. V průběhu krátké doby se mladíkovi z amerického Clevelandu ozvala nahrávací společnost a v prosinci roku 2009 už Cloud Nothings vystupovali v plné sestavě.

Kapela se odkazuje na hudebníky, jako jsou Nirvana nebo Wire, tedy hlasitý grunge prorostlý elektrickými kytarami. Od svého působení sbírají velmi pozitivní ohlasy oplývající inovací a agresí. Here and Nowhere Else je už čtvrtým studiovým přírůstkem a skladba Now Hear In je důkazem, že nebude posledním.


 

text: David Stoklas, Petra Hrochová, Petr Adámek

 


 

mastodon vid TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít