RECENZE: Taylor Swift chce být druhou Katy Perry nebo Pink

Vydáno 02.11.2014 | autor: redakce

Držitelka čestného místa v americké síni slávy písničkářů, vítězka několika cen Grammy i Billboard Music Awards. To je Taylor Swift, která koncem října poslala do světa své páté studiové album 1989.

RECENZE: Taylor Swift chce být druhou Katy Perry nebo Pink RECENZE: Taylor Swift chce být druhou Katy Perry nebo Pink


Taylor Swift 1989TAYLOR SWIFT

1989
Universal Music
13 trax / 48:41

Tracklist: Welcome to New York, Blank Space,  Style, Out Of The Woods, All You Had To Do Was Stay, Shake It Off, I Wish You Would, Bad Blood, Wildest Dreams, How You Get The Girl, This Love, I Know Places, Clean

Upřímné dívce s kytarou, zdá se, nadobro odzvonilo a místo ní přichází zbrusu nová umělkyně, jež má v plánu otřást všemi světovými hitparádami ještě víc, než tomu bylo v dobách jejího posledního alba Red. V takovém případě je samozřejmostí, že s nahrávkou musí operovat Max Martin a Shellback, protože to jsou ti pánové, kteří stojí za hity Pink nebo Katy Perry. A hlavně to musí být uděláno přesně tak, jak to teenagery mají rádi. Melodie, které nedostanou z hlavy, rytmus, který s nimi bude šít od začátku do konce, a texty o šťastných i nešťastných láskách, které právě mladí fanoušci prožívají. Bohužel tahle šablona hudebního úspěchu funguje pouze v několika málo písních.

Jediným zábleskem slunečního svitu v bouři naleštěné a zcela prvoplánové muziky je pilotní singl Shake It Off, který do puntíku splňuje vše, co je napsáno výše v onom receptu na dobrý šlágr. Zbytek se jen zoufale snaží jej napodobit. Ač si to neskonale přejete, neuslyšíte žádnou hudební invenci, dokud nepříjde How You Get The Girl a akustická kytara vám trochu připomene, jaké to bylo, když vás Swift ještě dokázala dojmout svým písničkářstvím.


Spolupráce se švédskými produkčními guru tedy nepřináší nic, co bychom už neslyšeli od Pink nebo Katy Perry. Možná by na příští album  měla Taylor Swift najmout někoho neokoukaného, abychom se dočkali alespoň nějakého překvapení. Honba za větší a větší slávou mladé zpěvačce tak jako tak nesluší.


BEST TRAX: Shake It Off, How Do You Get The Girls, Blank Space
ZKUS TAKY: Katy Perry - Prism, Pink - The Truth About Love, Lily Allen - Sheezus

Filip Pešta
3/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít