Faith No More se konečně probudili: první song po 17 letech

Vydáno 21.11.2014 | autor: redakce

Poslední album Faith No More Album of the Year, na jehož obalu se dokonce objevil první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, vyšlo v roce 1997. Rok poté kapela oznámila oficiální rozchod. Nyní Mike Patton a spol. přicházejí s novým singlem Motherfucker.

Faith No More se konečně probudili: první song po 17 letech Faith No More se konečně probudili: první song po 17 letech


MikePatton colours2013 day4Mike Patton v čele Tomahawk na Colours of Ostrava 2013


Po roce 1998 zbyly příznivcům Faith No More oči pro pláč. První naděje vysvitla až o jedenáct let později, kdy kapela začala obšťastňovat fanoušky na turné, příznačně pojmenovaném Reuion Tour. Pětice se objevila např. na Download festivalu ve Velké Británii, v Německu nebo Austrálii. Předloni měli dokonce zahrát i na Rock for People, avšak kvůli nepřízni počasí byli nuceni vystoupení zrušit.


První zveřejněný track po dlouhé tvůrčí odmlce se se dle slov basáka Billyho Goulda objeví na jejich nadcházejícím albu, jehož bychom se měli dočkat během dubna příštího roku. Singl Motherfucker, jenž utvrzuje v tom, že je opravdu důvod se těšit, vyjde 28. listopadu v limitovaném množství na sedmipalcovém vinylu, který bude obsahovat i zremixovanou verzi.

Faith No More nadcházející nahrávku vydají u svého vlastního labelu, produkce se ujme samotný Billy Gould.


text: David Stoklas, foto: Matěj Slezák

 


MikePatton colours2013 day4 TOP

zavřít