Pískomil se vrací interview: Není lepší zábava než dělat hudbu pro děti

Vydáno 26.11.2014 | autor: redakce

Pískomil se vrací letos vydal druhou desku Buďte první, komu se to líbí. Jejich hudba je určena především dětem, nejen díky chytrým textům ale baví i jejich rodiče. Před nedávnem absolvovali aku-punk-túru, akustické turné na dětských odděleních českých nemocnic, 6. prosince se Pískomil chystá na koncert v Lucerna Music Baru. Více v našem rozhovoru prozradil Onďatra alias Ondřej Pečenka.

Pískomil se vrací interview: Není lepší zábava než dělat hudbu pro děti Pískomil se vrací interview: Není lepší zábava než dělat hudbu pro děti


piskomil se vraci4


Jak dlouho Pískomil funguje a kdo ho tvoří?
Kapela existuje od jara 2012. Tvoří ji partnerská dvojice Ondřej Pečenka & Karolína Dytrtová a nepartnerská dvojice Kristýna Kudrnáčová a Filip Nebřenský. Postupně se přidali další muzikanti a v současnosti, podle toho, jak zrovna fouká vítr, má soubor včetně dětských posil i sedm nebo devět hlav.

Proč jste se rozhodli věnovat hudbě pro děti?
Protože jsme do ní konečně dospěli. V současnosti nevidíme před sebou lepší zábavu, než dělat hudbu pro děti.

Myslíte, že je muziky pro děti málo?
Myslíme si, že mnohem míň je letos ořechů.

Co říkají na váš hudební projekt vaše děti?
Josefína neříká nic, na to má ještě pár měsíců čas, ale Emilka některé songy umí s nápovědou dobrovolně přezpívat.

Pro jak staré děti vaše písničky jsou?
Určitě pro základkáře, ale i školkaře a také rodiče naladěné na stejné vlně. Nezřídkakdy nás po koncertě přijdou poplácat i prarodiče - tam se teprve pozná ta věčná mladost!

piskomil se vraci3A jak se na písničky tváří rodiče dětí, pro které hrajete?
Nejhezčí odměna je, když září nadšením, že jsme jim jako s něčím pomohli.

Podnikli jste turné za dětmi do nemocnic, jak projekt vznikl?
Zpěvačka Kája našla projekt MUDr. Lucie Cingrošové na internetu. Sympatická aktivita pro návrat vyléčených dětí zpátky na kolejničky života. A my těm dosud léčeným, ale i zdravým a široké veřejnosti hráli v duu jako Pískodvojka.

6. prosince vás čeká velký koncert v Lucerna Music Baru. Čím bude výjimečný?
Jednak představíme playlist obou vydaných cédéček, taky budou obrázkové projekce, vystoupí s náma sestava Mixle v Piksle s bigbítovýma lidovkama a hlavně se na úžasném kruhovém podiu bude tančit, křepčit a trdlovat jak na pořádném mejdanu!

Loni si s vámi na tomto koncertě zahrál Michal Malátný. Jak na loňský díl vzpomínáte?
Krásně, protože Michal nám to slíbil a i když mu tam "spadnul" živý vstup na Slavíkovi, dal to. Hlavně ten Music Bar je moc fajn místo právě pro kontakt s dětským a rodičovským publikem, a proto jsme ani letos neváhali. Přijď ty, ty, i ty, na tomhle mejdanu s našláplou živou kapelou nesmíš chybět!

text: Kateřina Nováková, foto: archiv

zavřít