Zraněný Xavier Baumaxa pokřtí nové album s náhradním kytaristou

Vydáno 05.04.2015 | autor: redakce

Na apríla v lichý rok, jak je jeho zvykem, vydává Xavier Baumaxa novou, již osmou studiovou desku s názvem Pijano. Nový materiál pokřtí 7. dubna v pražském Lucerna Music Baru.

Zraněný Xavier Baumaxa pokřtí nové album s náhradním kytaristou Zraněný Xavier Baumaxa pokřtí nové album s náhradním kytaristou


pijano digipack fotoXavier Baumaxa vydává své osmé album Xavier Baumaxa


Xavier Baumaxa na desce pracoval s kapelou v sestavě: Pavel Bady Zbořil - bicí, Rasťo Uhrík - kontrabas, Miroslav Lacko - piano a Jan "JJ" Jirucha - trombón. Naživo je kapela doplněna ještě o trumpetistu Radka Němce a kytaristu Michala Pelanta.

Na otázku, proč má v kapele kytaristu, Baumaxa vysvětluje, že nejde o žádný apríl: "Sotva jsem natočil s kapelou desku, na kterou se mi složili fanoušci, tak mi pes málem ukousl prst, takže momentálně se z tohoto nepříjemného zranění zotavuji," a jedním dechem dodává: "Jsem dement, předloni ta samá situace, ale s utrženou achilovkou. Napřesrok už asi budu vypisovat konkurs na zpěváka a budu to koučovat z playbacku jako Franta Janeček."


Na desce Pijano se přesto sešlo 12 písní, jejichž coververze již začínají kolovat internetem. "Udělal jsem z recese cover Hallelujah od Leonarda Cohena a teď lidi hrajou cover toho coveru." směje se Baumaxa. Ostatní písně však pocházejí z vlastní dílny. "Myslím, že tak polovina písní má potenciál rádiového hitu, ale jsou tam sprostá slova, takže to ti pokakánci samozřejmě hrát nebudou," chechtá se zraněný Baumaxa.

TZ, ape

 

zavřít