LIVE: Digitalism v Praze pouze analogově. Vrcholných momentů bylo málo

Vydáno 21.04.2015 | autor: redakce

Osm let nazpět vystoupili v Paláci Akropolis. Svůj vrcholný počin Idealism formující tehdejší zvuk večírků byl čerstvý a lidi bavil. Bavil naživo i v následujících letech a teď, když se duo vrací na scénu, jsme mohli zažít něco podobného. DJ set je ale trochu jiná disciplína.

LIVE: Digitalism v Praze pouze analogově. Vrcholných momentů bylo málo LIVE: Digitalism v Praze pouze analogově. Vrcholných momentů bylo málo


Digitalism 2015 live 01


DIGITALISM DJ SET
Roxy, Praha
17. 4. 2015

Pogo. Zdarlight. A pak snad Blitz. Ale Pogo hlavně! To musí dát. Všechny zméněné songy Digitalism do svého DJského setu zahrnuli. V prostoru dvou hodin, který dostali, hráli kromě vlastních skladeb logicky i písně cizí. Zvuky definující konec první dekády jednadvacátého století doplnili o širokou škálu taneční hudby a ve výsledku tak měl program pevnou strukturu s dobře namíchanými songy. Nějaké ohraničení však chybělo. Míchal se house, electro a na závěr dokonce trochu rocku. Zkrátka tradiční - jen o něco méně kvalitní - party v Roxy.


DJ sety pojímá každý z DJů / producentů po svém. Někdo preferuje žánr, v rámci něhož sám tvoří, někdo se nebojí crossoveru. Někdo dává přednost průřezu celou hudební historií, druzí neuznávají tvorbu více jak tři roky starou. Neznalost neomlouvá, když tedy jdete na "koncert" Fatboy Slima a jste naštvaní, že během devadesáti minut zahrál pouze tři své hity, je to váš problém. V případě vystoupení Digitalism jste alespoň obeznámeni, že se jedná o DJ set. Vše může být navíc obohaceno vizálním pojetím. V Roxy set doplňoval světelný park a zadní nevýrazné projekce i "hradební" promítání od KinocirKus. Ne že by šlo o degradující doplněk, ale světla show nikam výše neposunula. Poměrně zdomácnělý prvek parties v Roxy by možná zasluhoval více invence a originality, takhle pouze připomíná starší ročníky Electronic Beats.

Digitalism 2015 live 03

Digitalism 2015 live 08

Hudebně se opravdu nekladly hranice a došlo tak na elektroničtější podobu (Para One), občas i s retro nádechem (DK7), někdy ale zůstali Němci v houseové poloze. Právě v ní, například v tracku Raider od Raumakustik, se jim dařilo dobře vygradovat tempo a šroubováním tikavého electro zvuku dostávali lidi do tanečního tempa. V závěru připomněli v remixu Reservoir také loňské album Metronomy nebo nesmrtelnou klasiku od The Ramones a párkrát sáhli po profláklejších kouscích a vzpoměnli na kolegy The Chemical Brothers a The Prodigy. Večeru ale dodávali atmosféru hlavně samotní návštěvníci, kteří spontánně vyvolávali pokřiky a nejlépe se osvědčili při "Whoomp There It Is". Vedle reakce na nejočekávanější skladbu večera Pogo se jednalo o nejsilnější wow moment show.

Těch překvapení bylo v součtu ale příliš málo na to, aby se dalo mluvit o zajímavém večeru. Navzdory nedostatečné originalitě to vypadalo, že většina příchozích se přišla do Roxy bavit - zapařit, protože byl pátek. DJ set Digitalism byl už pro někoho pouhý bonus, pro někoho stokoruna za vstup navíc. Příště tedy raději Digitalism v plné síle.

text: Ondřej Bambas, foto: PetrKlapper.com

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít