Kay: Nemo jsou nakažlivě taneční!

Vydáno 13.05.2007 | autor: redakce

V pražské Roxy vystoupí 29. května londýnský elektro-rockový kvartet Nemo. Zpěvák James Cook už má za sebou spolupráci s Imogen Heap, The Sneaker Pimps, IAMX a také se Sunshine. Jak Kay Buriánek našel Nemo?

Kay: Nemo jsou nakažlivě taneční! Kay: Nemo jsou nakažlivě taneční!

Při jaké příležitosti ses poprvé setkal s hudbou kapely NEMO?
Kay: Jamese, zpěváka z Nemo, jsem potkal před pár lety na koncertě Sunshine s The Faint v Londýne , přivedl ho s sebou Chris Corner a Sue Denim, je to jejich kamarád a v té době také hrál s IAMX na kytaru. Dostal jsem jejich nevydané CD, z něhož jsem také jednu věc použil na kompilaci pro časopis Živel.

Jamese jste se rozhodli přizvat ke spolupráci na vašem novém albu. Proč? A jak bys vaši spolupráci charakterizoval?
K: Jsme přátelé. James má podle mě velký skladatelsky talent a cit pro melodii, ale není producent. Já také ne, přesto, nebo právě proto, jsme si řekli, ze vyzkoušíme, jestli se naše ega snesou a myslím, že to dopadlo velmi dobře. Oba jsme alespoň spokojeni s výsledkem a spoluprací samotnou.

Proč by si hudební fanoušci podle tebe neměli nechat ujít koncert kapely Nemo v Roxy?

K: Protože je to prostě a jednoduše dobrá kapela. Jejich show má hodně z "osmdesátkového" feelingu, ale je zároveň punkově strhující a živelná a James je skvělý frontman a magnet. Žádná podobná kapela v Čechách podle mě nehrála, jsou unikátní, i když vlastně jen reinventují new wave. A jsou nakažlivě taneční, což je skvělý bonus.


Více info na:
www.nemointernational.co.uk
www.myspace.com/nemointernational
www.roxy.cz
www.dsmacku.com
zavřít