Co vychází v červnu: přehled novinek

Vydáno 29.06.2015 | autor: redakce

Pouhý rok od vydání desky Proměnamě přichází Tomáš Klus s nahrávkou Anat život není. Čerstvá alba představují i Neil Young, Son Lux, Willie Nelson nebo Zac Brown Band.

Co vychází v červnu: přehled novinek Co vychází v červnu: přehled novinek


Tomáš Klus  Anat život neníTomáš Klus - Anat život není

V pořadí pátá deska Tomáše Kluse Anat život není je protkaná protiválečnými tématy a názvem odkazuje k semitské bohyni války Anat. Nahrávka se natáčela v divadle v areálu Stará Střelnice v Hranicích na Moravě, kam se Tomáš a jeho Cílová skupina přestěhovali po dobu natáčení. Album završuje období, po němž se Tomáš Klus chystá na roční pauzu v koncertování a nechá tak prostor písním z nového alba, aby mluvily za sebe bez dalších vysvětlivek.

 

 

Neil Young  The Monsanto YearsNeil Young - The Monsanto Years

The Monsanto Years je v pořadí už třicáté šesté studiové album Neila Younga. Jde o koncepční album, jež se kritizuje společnost Monsato, gigantem potravinářského průmyslu. Na albu se podílela kapela Promise of the Real, v níž figurují synové Willieho Nelsona Lukas a Micah. Nahrávka obsahuje devět skladeb, mezi nici i píseň A Rock Star Bucks a Coffee Shop, dříve pojmenovanou Rock Starbucks.

 

 

 

Willie Nelson and Merle Haggard  Django and JimmieWillie Nelson & Merle Haggard- Django and Jimmie

Nové společné album žijících legend americké country hudby Willieho Nelsona a Merleho Haggarda bylo pojmenováno Django and Jimmie podle Djanga Reinhardta a Jimmieho Rodgerse, kteří měli nezanedbatelný vliv na tvorbu obou protagonistů. Čtrnáct nových skladeb je pro Nelsona šestým studiovým albem pro Legacy Records a vyjde na přelomu května a června.

 

 

Zac Brown Band  Jekyll  HydeZac Brown Band - Jekyll + Hyde

Čas od vydání předchozí studiové nahrávky Uncaged vyplnil Zac Brown Band vydáním EP The Grohl Sessions a výběrovky Greatest Hits So Far... Letos vychází regulérní deska Jekyll + Hyde. Jde o v pořadí čtvrté album této country formace. Obsahuje šestnáct skladeb, mezi hosty najdeme mimo jiné CeeLo Greena nebo Chrise Cornella.

 

 

  • Next To None - A Light In The Dark
  • Son Lux - Bones
  • Vennart - The Demon Joke
  • Wolf Alice - My Love Is Cool
  • Lifehouse - Out Of The Wasteland
  • Sinister - Dark Memorials
  • To/Die/For - Cult

 


Bring Me The Horizon - Live At Wembley ArenaBring Me The Horizon - Live At Wembley Arena

Britská metalcorová sebranka Bring Me the Horizon natočila od svého vzniku v roce 2003 čtyři studiové desky. Letos, dva roky od zatím posledního počinu Sempiternal, uzrál čas na první živák. Materiál vznikl během loňského vyprodaného koncertu v londýnské Wembley Areně, kde kapelu hnalo vpřed dvanáct tisíc fanoušků. Záznam z dosud největšího vystoupení v historii BMTH obsahuje i skladbu Drown, jež se pravděpodobně objeví na chystané studiovce.

 

 

Joy Williams  VenusJoy Williams - Venus

Joy Williams je americká zpěvačka a skladatelka, která má ve svých dvaatřiceti letech na svém kontě již čtyři studiová alba a čtyři ceny Grammy. V letech 2009 až 2012 byla členkou dua The Civil Wars, s nimiž nahrála album Barton Hollow. Poté, co kapela ohlásila uměleckou pauzu, Joy se vrhla na sólovou dráhu a hned v roce 2013 vydala album, které pojmenovala jednoduše svým jménem. Nyní přichází s novým materiálem na albu Venus, kterému předchází singl Woman (Oh, Mama).

 

 

Miguel  WildheartMiguel - Wildheart

Držitel ceny Grammy, americký zpěvák a skladatel Miguel vydává své třetí studiové album Wildheart. V USA stále oblíbenější zpěvák R&B už sklízí úspěchy s prvním singlem Coffee, v němž hostuje Miguelův kolega a kamarád Whale, taktéž americký rapper. Po úspěších alb All I Want Is You a Kaleidoscope Dream tak nyní přichází další várka autorských písniček, které mají potenciál překročit americké hranice.

 

 

 

siphonSiphon - Siphon

Po třech deskách WWW (Neurobeat, Tanec sekyr a Atomová včela) došla řada na Sifonovu čistě sólovou tvorbu v podobě experimentálního, instrumentálního releasu s názvem Siphon. Celkem 12 stop shromážděných do necelých 60 minut vychází jak na CD, vinylu, tak i v digitální podobě.

 

 

 

Elán  KamarátiElán - Kamaráti

Elán bilancuje. Vydává 6CD box Kamaráti se všemi studiovými alby vydanými po návratu Vaša Patejdla nazpět do skupiny v roce 1996. Alba Hodina pravdy (1997), Elán 3000 (2002), Tretie oko (2003), Anjelská daň (2010) a poslední studiové album z loňského podzimu,  Živých nás nedostanú (2014), doplňuje jako naprostá novinka nikdy nevydané CD O život naživo. Na něm jsou zachyceny live záznamy z koncertů v Charkově z roku 1988 a v Bratislavě z roku 1993.

 

 

 

  • Wolf Alice - My Love Is Cool
  • James Taylor - Before This World
  • Damnation - Demo(n)s
  • Eschaton - Sentinel Apocalypse
  • Walk Off the Earth - Sing It All Away


lindemann skills in pills coverLindemann - Skills In Pills

Till Lindemann, frontman německých Rammstein, využil tvůrčí pauzy své domovské kapely a přichází s vlastním projektem. A soudě dle nedávného klipu Praise Abort, v němž nás seznamuje s životem prasečí rodinky, bude i jako sólista sázet na propagaci skrz kontroverzi a provokaci. Při přípravě jedenácti nových skladeb mu s produkcí pomáhal Peter Tägtgren ze švédské formace Hypocrisy. Zajímavostí je, že Lindemann není prvním členem Rammstein, který se vydal na vlastní dráhu, sólový projekt má i kytarista Richard Kruspe.

 

 

mika na place in hevaen coverMika - No Place In Heaven

Nové album No Place In Heaven přiveze v červenci představit na festival Colours of Ostrava zpěvák Mika. Nový studiový materiál vydává po třech letech, na pomoc si tentokrát přizval producenta Gregga Wellse, kterému za hitparádové úspěchy vděčí třeba Katy Perry nebo Adele. Album by dle jeho slov mělo vyvolat vzpomínky na popovou tvorbu sedmdesátých let, v základní verzi čítá jedenáct písniček. Singly Talk About You nebo Good Guys představil Mika fanouškům i s videoklipy, slyšet jste už mohli i skladbu Last Party, ve které vzdává hold Freddiemu Mercurymu.

 

 

adam lambert the original high coverAdam Lambert - The Original High

Už potřetí se svým posluchačům albově připomíná Adam Lambert. Jen pár měsíců po pražském koncertě, který absolvoval coby zpěvák legendárních Queen, vychází deska The Original High, na níž se vrhl do víru švédského tanečního popu. Zdejší tandem Max Martin - Shellback už ke komerčnímu úspěchu pomohl třeba Taylor Swift či Britney Spears, kromě něj na albu zanechala severskou stopu i stále populárnější zpěvačka Tove Lo, která hostuje v písni Rumors. V Lucy zase asistuje Brian May, vyhlášený kytarista zmiňovaných Queen.

 

 

adam durica mandolína cover

Adam Ďurica - Mandolína

Hit Mandolína už český éter dobře prověřil, nyní zkusí slovenský zpěvák Adam Ďurica oslovit tuzemské publikum i se stejnojmennou deskou. Většinu z dvanácti textů obstaral Vlado Krausz, písničku Víla zvládl Ďurica napsat sám. Nahrávalo se hned v několika různých studiích, včetně hudebníkova domácího. Skladba Trest smrti vznikla ve švédských Tambourine Studios, kde nahrávali třeba The Cardigans, Tom Jones či Emiliana Torrini. Produkci si na svá bedra naložili zpěvák Hex Peter Ďuďo Dudák spolu s Ľubicou Čekovskou, Petrom Riavom, Mauritsom Carlssonom a zpěvákem samotným.

 

 

nate ruess coverNate Ruess - Grand Romantic

Že kromě pozice lídra kapely fun. obstojí Nate Ruess i jako sólový zpěvák, naznačil už společný hit Just Give Me A Reason s Pink. Nyní konečně došlo i na jeho první vlastní album. Jmenuje se Grand Romantic a může se pochlubit i jedním zvučným hostem - je jím písničkář Beck, aktuální držitel Grammy za nejlepší album roku 2014 Morning Phase. Tucet skladeb na Ruessově prvotině má indie pop-rockový zvuk z dílny producenta Jeffa Bhaskera. Ze čtyř představených singlových vlaštovek nejvíce vyčnívá hned ta úvodní s názvem Nothing Without Love.

 

  • Hilary Duff - Breathe in. Breathe Out
  • Everything Everything - Get To Heaven
  • Galantis - Pharmacy
  • Slash - Live at the Roxy
  • Martin Ježek / Pavel Trojan - Tak nám zabili Ferdinanda
  • Gorgoroth - Instinctus Bestialis


Muse - DronesMuse - Drones

Necelé tři roky od vydání své poslední desky 2nd Law posílají Muse do světa novinku Drones. Tracklist obsahuje tucet skladeb, mezi nimi i dosud zveřejněné skladby Dead Inside, Psycho a Mercy. "Drony dnes ovládají svět a proměňují nás na jakési lidské drony. Tohle album zkoumá naši cestu od ztráty naděje a slepého odevzdání se, přes proměnu člověka v poslušného drona až k jeho vymanění se z téhle nadvlády," vysvětluje téma novinky Matt Bellamy, zpěvák a hlavní postava skupiny.

 

 

Giorgio Moroder  Déja VuGiorgio Moroder - Déjà Vu

Giorgio Moroder přichází po neuvěřitelných 30 letech s vlastním sólovým albem. První singl s Kylie Minoque Right Here, Right Now je již v rádiovém éteru, ale na albu pojmenovaném Déjà vu najdeme i další hvězdy současné populární hudby jako je Britney Spears, Sia nebo Charli XCX. Giorgio Moroder je ve svých 74 letech stále aktivní a vlivný producent, skladatel a DJ. Loni se nemalou měrou zasloužil např. o návrat Daft Punk a jejich Grammy oceněnou desku Random Access Memories a podílel se na hitu Coldplay Magic.

 

 

Major Lazer  Peace Is The MissionMajor Lazer - Peace Is The Mission

Ještě před prázdninami stihl projekt Major Lazer vydat nové album Peace Is The Mission. V pořadí třetí desku předznamenala první ukázka Lean On, na které spolupracoval DJ Sneak a dánská zpěvačka MØ. Mezi dalšími hosty nechybí Ellie Goulding, Pusha T nebo 2 Chainz. Producent Diplo, jenž za dancehallovým projektem Major Lazer stojí, často vystupuje jako DJ a Loni se na pódiu několikrát potkal se Skrillexem a společně vytvořili projekt Jack Ü.

 

 

Květy - Miláček slunceKvěty - Miláček slunce

V pořadí osmé album brněnské kapely Květy vychází v době, kdy skupina oslavuje 15. výročí od založení. Deska obsahuje dvanáct nových písní z pera a duše zpěváka a kytaristy Martina Kyšperského. Nahrávka vznikala ve studiu Jámor u Ondřeje Ježka. Na albu hostuje zpěvák Zrní Jan Unger, Filip Nebřenský z kapely Bombarďák a HM nebo bubenice Michaela Antalová ze skupiny Dunajská vlna.

 

 

 

Vladimir Misik -Bazarem promenBazarem proměn - A Tribute to Vladimír Mišík

Vydavatelství Indie Scope se rozhodlo vzdát poctu Vladimíru Mišíkovi. Oslovilo muzikanty české a slovenské nezávislé hudební scény, aby si vybrali nějakou píseň, kterou mají z diskografie Vladimíra Mišíka nejraději a natočili její coververzi. Na výsledném albu se nakonec objeví 22 skladeb, které nahráli například Jan P. Muchow, Ille, Jan Spálený & ASPM, Tara Fuki, Mňága & Žďorp, ZVA 12-28 Band, Lesní zvěř, Ladě, Bratři Orffové, Kieslowski, Boris Carloff, Květy a řada dalších.

 

  • Leftfield - Alternative Light Source
  • The Darkness - Last Of Our Kind
  • Jack Ü - Skrillex And Diplo Present Jack Ü
  • Jason Derulo - Everything Is 4
  • Longital - A to je všetko?
  • Art Of Anarchy - Art Of Anarchy
  • Rolling Stones - Sticky Fingers 2015

 


 


Krystof SrdcebeatKryštof - Srdcebeat

Sedmé studiové album Kryštof Srdcebeat vychází přesně na Den dětí. Stejně jako před třemi lety pod úspěšnou desku Inzerát se i pod novou nahrávku podepsali američtí producenti Yaron Fuchs a Ido Zmishlany. Fanoušci najdou na novém albu deset písní. "Album Srdcebeat je dle mého lepší než Inzerát. Je to album, které by obstálo na kterémkoliv místě planety. Silné melodie, moderní zvuk, Richardovo charisma. Kdyby kluci nezpívali v češtině, byla by z nich celosvětová hvězda," míní producent Yaron Fuchs. V polovině měsíce se v obchodech objeví také limitovaná vinylová verze.

 

 

Simply Red  Big LoveSimply Red - Big Love

Parta kolem kolem Micka Hucknalla před pěti lety oznámila konec činnosti, avšak při příležitosti 30. výročí vzniku se letos vrací na pódia. A aby se vše netočilo jen kolem nostalgického vzpomínaní, připravili Simply Red zbrusu nový materiál. V pořadí devatenáctá deska Big Love obsahuje dvanáct skladeb, prvním singlem je píseň Shine On. V České republice kapela vystoupí 26. října dorazí i do Prahy, dějištěm akce bude pražské Forum Karlín.

 

 

 

Paradise Lost  The Plague WithinParadise Lost - The Plague Within

Už čtrnácté studiové album servírují Paradise Lost. Nahrávání novinky The Plague Within započalo v létě loňského roku a na albu se nakonec objeví deset skladeb. Podle zpěváka Nicka Holmese se nahrávka, jež vychází po třech letech od předchozího počinu Tragic Idol, vrací k death/doom projevu z jejich začátků a některé písně připomenou rané kousky z konce osmdesátých let.

 

 

 

Of Monsters And Men  Beneath The SkinOf Monsters And Men - Beneath The Skin

Pětičlenná islandská parta Of Monsters and Men vznikla v roce 2010. O rok později bylo venku EP Into the Woods a ve stejném roce debutové album My Head Is an Animal. Nahrávka vedle rodné země dosáhla vrcholu také v Irsku a Austrálii, úspěšným byl zejména singl Little Talks. Novinka Beneath The Skin obsahuje třináct skladeb včetně pilotního singlu Crystals.

 

 

 

Pavel Callta  MomentyPavel Callta - Momenty

Pavel Callta je zpěvák a hudebník z České Lípy. Na síti začal zveřejňovat svoje klipy před dvěma lety, za krátkou dobu nasbíral mimořádný počet odběratelů a skladby jako Naštěstí, Zrzka, Mami a Usměj se nadstandardní sledovanost. Písně si většinou skládá sám, na některých textech s ním spolupracoval Xindl X. Vystupuje pouze s kytarou nebo se dvěma dalšími muzikanty. První singlem alba je písně Terapeut.

 

 

  • Lake Malawi - We Are Making Love Again
  • Kurt Elling - Passion World
  • Dub Pistols - Return Of The Pistoleros
  • James Brandon Lewis - Days of FreeMan
  • Nick Jonas - Nick Jonas
  • Rixton- Let The Road
  • Young Guns - Ones And Zeros
  • Falco: The Collection (reedice)


TZ, ape

 

zavřít