Iron Maiden pošestnácté: The Book Of Souls vyjde v září

Vydáno 19.06.2015 | autor: redakce

Pět let od vydání zatím poslední nahrávky The Final Frontier se Iron Maiden připomenou novým materiálem. V pořadí šestnácté studiové album dostane název The Book Of Souls a na trhu se objeví 4. září.

Iron Maiden pošestnácté: The Book Of Souls vyjde v září Iron Maiden pošestnácté: The Book Of Souls vyjde v září


Iron Maiden - The Book Of Souls FULLIron Maiden začátkem září vypustí své šestnácté album


Heavy-metalová legenda desku natáčela v druhé půlce loňského roku v Paříži, o produkci se tradičně postaral Kevin "Caveman" Shirley. Dokončovací práce proběhly letos v lednu, nicméně kapela se rozhodla s vydáním počkat. Důvodem byl zdravotní stav zpěváka Bruce Dickinsona, který se zotavoval po boji s rakovinou. Nyní je v pořádku a může se plně zapojit do poslední fáze příprav.


Iron Maiden poprvé v historii vydají studiové dvojalbum. Novinka obsahuje jedenáct skladeb, celkový čas přesahuje 90 minut. Většinovým autorem je tradičně baskytarista Steve Harris, podílel se na sedmi písních, dvě skladby však složil sám Bruce Dickinson.

Iron Maiden desku natáčeli na stejném místě, kde vznikalo album Brave New World. "Vybavilo se nám množství vzpomínek, hned jsme se tam cítili jako doma. To místo má pořád stejnou magickou a velmi inspirativní atmosféru," tvrdí Dickinson a Harris dodává: "Rozhodli jsme se desku udělat jinak než obvykle. Většinu sladeb jsme zachytili hned, jak jsme je složili, aby zůstaly čerstvé. Nemůžeme se dočkat, až je uslyší naši fanoušci."


TZ, ape

 

zavřít