Skinny Puppy se proženou Roxy

Vydáno 19.05.2007 | autor: redakce

Kanaďané Skinny Puppy dali tvář celé dnešní industriál a EBM scéně. Letos se po dvou letech vrací do ČR, aby představili své poslední album Mythmaker. Koncert se uskuteční 9. srpna v pražském klubu Roxy.

Skinny Puppy se proženou Roxy Skinny Puppy se proženou Roxy

Skinny Puppy vznikli v roce 1983 v Kanadě ve Vancouveru. Tehdy se setkali cEVIN Key a Nivek Ogre (vlastním jménem Kevin Oglivie) a zjistili, že se shodují v pohledu na hudbu a film - obdivovali pokřivený, zkreslený zvuk a obraz. Společně natočili svou první demokazetu pod názvem Back and Forth. cEVIN jich vydal padesát kusů a dnes má tato kazeta mezi příznivci SP neuvěřitelnou hodnotu.



Ačkoliv z původní sestavy zbylo jen základní duo Nivek Ogre a cEvin Key, které aktuálně doplňuje kytarista a hráč na syntezátory Mark Walk, Skinny Puppy jsou kapelou, která má dodnes stále co říct. Jejich hudbu jako vždy tvoří koláž elektronických ruchů, samplů, konkrétních zvuků, výrazné rytmiky a zkresleného vokálu. Navíc ale dokáží skloubit hluk, brutalitu a melodie takovým způsobem, jako nikdo jiný. Jejich letošní album Mythmaker i přes to, že zní na první poslech jemněji než předchozí nahrávky, je toho důkazem.

Skinny Puppy - 9. srpna, Roxy, Praha.

www.skinnypuppy.com
www.myspace.com/skinnypuppy
zavřít