Ukopnutý palec s hudbou Čankišou

Vydáno 21.05.2007 | autor: redakce

Brněnské nakladatelství Julius Zirkus vydává knížku Ukopnutý palec aneb Příběhy lidu Čanki. Knihu doprovází soundtrack z dílny energické kapely Čankišou. Křest proběhne na koncertě 20. 6. v Brně.

Ukopnutý palec s hudbou Čankišou Ukopnutý palec s hudbou Čankišou

Před více jak rokem se na internetu začaly objevovat pohádky, příběhy a vědecké objevy o lidu Čanki z klávesnice tajemného Xylase. To zaujalo kapelu Čankišou, jejíž hudba se právě o legendu tohoto pouštního lidu opírá, a tak se rozhodla oslovit literáty a lidi ze svého okolí. Výsledkem je pozoruhodná sbírka žánrů i zpracování z pera těchto autorů: kníže pornofolku Záviš, známý literát Marián Palla, básník Zeno Kaprál, klávesák kapely Buty Milan Nytra, ohňostrůjce Ivan Martínek, fyzický básník Petr Váša, prozaik Štěpán Kučera, výtvarník Rostislav Pospíšil, překladatel a příležitostný textař Jiří Strážnický, barový povaleč s tužkou v ruce Karel Rous, grafik a muzikant René Senko, překladatel i nakladatel Jan Mattuš. A samozřejmě nechybí ani Xylas, který to všechno vlastně začal.



Obrazové zpracování příběhů, které je povětšinou dílem samotných literárních tvůrců, doplňují výtvarně činní muzikanti Aleš Čuma (zpěvák kapely Narvan) a Jiří Míčkal (lídr kapely Kumbalu). Osobité pojetí divokých rytmů world music kapely Čankišou dostává již několik let do varu návštěvníky koncertů v ČR i po celém světě. Muzikanti momentálně připravují novou desku.


Následující koncerty:

26.5. Trutnov – klub New End
27.5. Turnov – Staročeský trh
8.6. Hořice v Podkrkonoší – festival Reggae Culture Vibez
9.6. Tábor – festival Pintovka
20.6. Brno – nádvoří Místodržitelského paláce – křest knížky Ukopnutý palec, jako host vystoupí Longital (SK)

www.cankisou.cz
www.njz.cz
zavřít