Nevydané nahrávky Amy Winehouse už prý nikdy neuslyšíme

Vydáno 04.07.2015 | autor: redakce

V době, kdy si fanoušci připomínají promrhaný talent a divoký život Amy Winehouse v životopisném dokumentu Amy, by možná kdekdo čekal zpěvaččinu další posmrtnou desku. Vypadá to ale, že se jen tak nedočká. Alespoň ne z oficiálních archivů - vydavatelství totiž prý veškerý nevydaný materiál zničilo.

Nevydané nahrávky Amy Winehouse už prý nikdy neuslyšíme Nevydané nahrávky Amy Winehouse už prý nikdy neuslyšíme

amy 2015

Po smrti výrazné hudební osobnosti je situace pokaždé stejná - na trhu se objevují stále nové a nové nevydané nahrávky, často pochybné kvality, hlavně když může na příběhu dané hvězdy někdo vydělat. David Joseph z Universalu však prozradil, že v případě Amy Winehouse to tak nebude. Demoverze nových písniček, které zpěvačka s nezaměnitelným hlasem nazpívala pro svou třetí desku, byly totiž prý zničeny, aby nikdy nemohly být zneužity.

Joseph to dle svých slov udělal z čistě morálních důvodů. Jedna poslepovaná kolekce už ale přece jen vyšla - jen pár měsíců po smrti Winehouse si mohli zájemci pořídit album Lioness: Hidden Treasures, které však na úspěchy předchůdců Frank a Back To Black nenavázalo.

V souvislosti s britskou umělkyní, jež se vinou svého divokého života ocitla v takzvaném Klubu 27, se aktuálně mluví hlavně o dokumentu Amy. Natočil ho režisér Asif Kapadia, oceněný za snímek Senna, a představuje portrét držitelky řady cen sestavený na základě rozhovorů s jejími blízkými spolupracovníky a přáteli. V Česku se bude v kinech promítat od srpna.

 

Rolling Stone, jm

 

zavřít