BLOG: Slza - Předskakování Roxette a Utubering? Profesionalita a skvělá atmosféra!

Vydáno 29.07.2015 | autor: redakce

Slza patří k nejvýraznějším novým kapelám na české scéně. Rádia i fanoušky si dvojice získala hity Lhůta záruční a Celibát. Nyní připravuje první album a stíhá i koncertovat. V červnu pánové hned dvakrát vystoupili na velkých pódiích - v Ostravě předskakovali Roxette a následně se předvedli na festivalu Utubering, určeném takzvané YouTubové generaci. Jaké to bylo? O tom se nám kluci rozepsali.

BLOG: Slza - Předskakování Roxette a Utubering? Profesionalita a skvělá atmosféra! BLOG: Slza - Předskakování Roxette a Utubering? Profesionalita a skvělá atmosféra!

slza 15Petr Lexa a Lukáš Bundil slaví jako Slza jeden úspěch za druhým


Psaní článků bylo vždy naše - maturitní slohová práce, pokud si dobře vzpomínáme, prošla až na druhý pokus a s odřenýma ušima, i proto jsme s radostí vyslyšeli možnost publikace pro iReport.

Náš první singl jsme vydali teprve loni na podzim, první koncert jsme odehráli před pár měsíci, v březnu. O to víc nás těší, že za takto krátkou dobu máme možnost vystupovat na velkých pódiích pro tisíce lidí.

Předskakování švédským Roxette v ostravské ČEZ aréně byl jednoduše velký zážitek - nejen díky skvělému přijetí publikem, ale zejména díky naprosté profesionalitě a kolegialitě ze strany Roxette. S tou se u nás bohužel běžně nesetkáváme.

slza roxette

slza roxette 2

Utubering, první festival svého druhu s programem sestaveným na míru, to je netradiční akce díky myšlence interaktivity umělců a návštěvníků. Po obvodu areálu festivalu byla stanoviště jednotlivých učinkujících, ve kterých probíhaly celý den všemožné aktivity. U naší zóny stála obří SLZA WALL, na kterou lidé lepili vzkazy napsané na vystřižených slzách. Skládali jsme vlaštovky s přáním, inspirované lampiony štěstí, které se vypouštěly během naší večerní show, učili se zpívat naše nové písničky i poskytovali autogramy. Všechny aktivity byly postaveny tak, aby nám fanoušci mohli být co nejblíže a všichni jsme odešli s nezapomenutelným zážitkem.


Hlavním bodem festivalu byly samozřejmě koncerty - těsně před tím naším probíhalo na pódiu vyhlášení cen TV Óčko pro nejlepšího YouTubera, YouTuberku a kapelu Utuberingu. Aniž bychom něco tušili, v klidu jsme se připravovali na naše vystoupení. Když jsme najednou v zákulisí zaslechli naše jméno s tím, že jsme vyhráli cenu za nejlepší kapelu, s poctou jsme ji převzali a s o to větší chutí jsme se těšili na koncert.

Vypukl chvíli po setmění a velmi emotivní atmosféru korunoval obří ohňostroj, který tryskal v úplném zavěru při písničce Lhůta záruční. Po koncertu jsme se ještě přes dvě hodiny fotili s fanoušky u SLZA WALL. A pak už, sice unavení, ale plní dojmů a zážitků, jsme šli prospat celou neděli.

slza utubering

slza utubering2

text: Slza, foto: Universal Music, Pavel Klement, Martin Cápal


slza 15 top

zavřít