Mejla z Vypsané fiXy zve Rock DJs na svoji Sleeping Night

Vydáno 04.08.2015 | autor: Hedvika Pajerová

Mejla, kytarista z Vypsané fiXy, se kromě hraní živě věnuje i DJingu neboli "pouštění", jak on sám říká. Stejnou zálibu má i několik jeho kamarádů z jiných kapel. Všichni se teď dali dohromady pro večer složený z jejich DJských setů. Proběhne 6. srpna v klubu Chapeau Rouge v Praze.

Mejla z Vypsané fiXy zve Rock DJs na svoji Sleeping Night Mejla z Vypsané fiXy zve Rock DJs na svoji Sleeping Night

 

Mejla live-700467Mejla pozval kamarády Rock DJs a chystá se velká party

Mezi hlavní tvůrce myšlenky patří kromě Mejly i Tuzex (Smrtislav, Vanessa) a David Novotný (Himalayan Dalai Lama). Společný večer pojmenovali Sleeping Night, podle Mejlovy DJské přezdívky Sleeping Boy. Účast na dalších večerech ale už potvrdili i Hoffy_M (Skyline), Dead Sailor (Mandrage), Zbyněk Raušer (Papal Visit, Portless) nebo Jan P. Muchow (Ecstasy of Saint Theresa).

"Už mě nebavilo setkávat se s kamarádama jen v zákulisí na letních festivalech. Chtěl jsem je vidět častěji, ale ne jen tak v baru u drinku - z toho už jsme většinou vyrostli. Zjistil jsem, že hodně z nás se mimo hraní věnuje i DJování v různých klubech. Proto mne napadlo tuhle zálibu spojit a udělat jednu společnou noc, kde se budeme potkávat. Ta energie v klubu je úplně jiná než s kapelou, lidi to baví a díky tomu to baví i nás. Mám rád energickou hudbu, ať už hranou nebo pouštěnou," vysvětluje Mejla a dodává, že domovskými kluby Sleeping Night se staly Chapeau Rouge v Praze a Fléda v Brně. V jednání jsou ale i prostory v Plzni, Pardubicích nebo třeba v Ostravě.

Sleeping Boy, Dead Sailor a spousta dalších DJs, kteří jsou známí hlavně z účinkování v kapelách, se objevila nebo objeví v našem seriálu Rock DJ.

text: Hedvika Pajerová

zavřít