Sto zvířat šéfuje Ministerstvu mýho nitra. Nová deska vyjde zkraje září

Vydáno 23.08.2015 | autor: redakce

Desáté album Sto zvířat, Minsterstvo mýho nitra, vznikalo během posledních dvou let na texty Tomáše Belka, pod hudbou je podepsán tradičně Honza Kalina. Jde o návrat ke zvířecím kořenům se 14 svižnými tragikomickými písněmi. Žánrově zamířila skupina i do stylů pro ni ne zcela typických, jako jsou funky nebo latina.

Sto zvířat šéfuje Ministerstvu mýho nitra. Nová deska vyjde zkraje září Sto zvířat šéfuje Ministerstvu mýho nitra. Nová deska vyjde zkraje září

STO ZVIRAT MMN1 15Nové album vydá skupina Sto zvířat hned po prázdninách 1. září

Zvířata namíchala hořkosladký koktejl s limetkou bizarnosti, s polevou cynismu, navrch s paraplíčkem strachu z blížícího se stáří. Album vznikalo v sestavě Jana Jelínková - zpěv, Honza Kalina - zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr - kytara, Petr Hostinský - zpěv, klávesy, Jiří Hanzlík - barytonsaxofon, Martin Kachna Líska - trombon, Pablo Herzog - trubka, Willy Versteeg - baskytara a Miki Nop - bicí.

Jako hosté se na desce objevují stálí spolupracovníci kapely jako tenorsaxofonistka Markéta Smejkalová, multiinstrumentalista Filip Nebřenský, vokalistky Alena Průchová a Kateřina Augustinová, ale i zcela nová jména - Vladimír Pavlíček (Etc) - housle, Vincent Richards (ex Švihadlo) - toasting nebo Evžen Zdráhal - tuba či Zdeněk Kudrnka - akordeon.

Ministerstvo mýho nitra bylo nahráno, stejně jako většina předchozích zvířecích počinů, ve Studiu SONO ve spolupráci s Pájou Bohatým, Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem. Vychází 1. září 2015 na nezávislém labelu 100promotion, a to nejen jako CD, ale i jako LP. Křest proběhne 22. října ve Velkém sále pražské Lucerny, kde kapela rovněž oslaví 25. narozeniny za účasti všech bývalých členů  a s mimořádně zajímavými hosty. Vstupenky jsou k dispozici v obvyklých předprodejích.

tz, jm

zavřít