TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek podzimu a jeden otazník

Vydáno 28.08.2015 | autor: Josef Martínek

Prázdniny končí a vypukají tradiční podzimní albové hody. Řada významných novinek na nás čeká hned v září, další pak budou postupně vycházet až do konce roku. Každý si vybere: metalisté se těší na Iron Maiden, popaři na Lanu Del Rey, rockeři na Davida Gilmoura, hiphopeři na dvojku Macklemore & Ryan Lewis. A možná přijde i její výsost Adele. 

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek podzimu a jeden otazník TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek podzimu a jeden otazník

Iron Maiden - The Book Of Souls FULLIRON MAIDEN - THE BOOK OF SOULS. Šestnáctá řadovka Iron Maiden vyjde už příští týden, konkrétně 4. září. Na dvou discích nabídne 11 písní s celkovou délkou přes 90 minut. Kapela nedávno zveřejnila první singl Speed Of Light.

the libertines 2015THE LIBERTINES - ANTHEMS FOR DOOMED YOUTH. Po dlouhých 11 letech vydávají The Libertines novou desku. Anthems for Doomed Youth si mohou fanoušci pořídit od 4. září. Najdou na ní i singl Gunga Din.

prince-re-004PRINCE - HIT N RUN. Prince ani v pozdní fázi své kariéry neusíná na vavřínech a vydává jednu desku za druhou. Loni představil hned dvě alba, letos je bude 7. září následovat novinka HIT N RUN. Vznikla ve spolupráci se skupinou 3rdeyegirl a exkluzivní práva na streamování bude mít TIDAL.

Duran Duran 003DURAN DURAN - PAPER GODS. O slovo se po pěti letech hlásí i britští Duran Duran. Na desku Paper Gods si přizvali zajímavé hosty v čele s Janelle Monáe, Kieszou nebo hollywoodskou hvězdou Lindsay Lohan. Ke slyšení už bylo několik singlů, kompletní materiál na posluchače čeká 11. září.

David Gilmour 2015 S78F238DAVID GILMOUR - RATTLE THAT LOCK. Kolem hvězd z Pink Floyd bude v září zase rušno. Zatímco Roger Waters uvede do kin svůj koncertní film The Wall, David Gilmour vydá po devíti letech novou sólovku. S texty mu opět pomohla jeho manželka Polly Samson. Album vychází 18. září a muzikant k němu už o pár dní dříve vyjede i na turné.

keith richardsKEITH RICHARDS - CROSSEYED HEART. Činit se bude i Keith Richards z Rolling Stones. Svou v pořadí třetí sólovkou naváže na dvě alba z osmdesátých a devadesátých let. Jedná se o návrat po dlouhých 23 letech. Crosseyed Heart vyjde 18. září.

lana-del-rey-honeymoon-album-cover ireportLANA DEL REY - HONEYMOON. Jen rok a čtvrt nechala Lana Del Rey čekat své příznivce na nový materiál. Po loňském albu Ultraviolence je zpět s novinkou Honeymoon. Jak již dříve uvedla, částečně se na ní vrací ke svému stylu z desky Born To Die. Mezi vydanými singly se ale objevila i písnička High By The Beach, která překvapila inklinací k hip hopu. Honeymoon vyjde 18. září.

Nirvana 016KURT COBAIN - SOLO ALBUM. V souvislosti s novým dokumentárním filmem o Kurtu Cobainovi byly v archivech objeveny dosud nevydané nahrávky. Vyjdou v listopadu, nikoliv však pod značkou Nirvany, nýbrž jako Cobainova sólovka. Bude tvořit jakýsi soundtrack ke snímku Montage of Heck.

macklemore ryanlewisMACKLEMORE & RYAN LEWIS. Deska The Heist z roku 2012 patřila k nejúspěšnějším hiphopovým deskám uplynulých let. Letos vydají Macklemore & Ryan Lewis následovníka. Už stihli zveřejnit dvě písničky - duet s Edem Sheeranem a čerstvě singl Downtown. Album by mělo vyjít koncem roku.

riri bbhmm 15RIHANNA. V minulosti byla barbadoská zpěvačka zvyklá vydávat desku každý rok, nyní už ale nechává tři roky na nástupce nahrávky Unapologetic čekat. Na novinku přitom láká už od začátku roku, kdy vydala singl FourFiveSeconds s Paulem McCartneym a Kanye Westem. V létě zase překvapila tarrantinovským krvavým klipem Bitch Better Have My Money. Deska by měla vyjít do konce roku.

adele-makeup-1OTAZNÍK: ADELE. Desky 21 se prodalo ke 30 milionům kopií, od té doby se ale na další hity Adele čeká. Podle aktuálních drbů vyjde její třetí řadovka v listopadu. Jenže sama zpěvačka zatím mlčí. Nám tedy nezbývá nic jiného než trpělivě čekat.

text: Josef Martínek, foto: archiv


kurt cobain TOP

zavřít