TOP 7 videoklipů týdne (50.)

Vydáno 01.09.2015 | autor: David Stoklas

Co nabízí padesáté vydání TOP klipů týdne? Wolf Alice přichystali hororovou podívanou, A-ha zase severskou detektivku, Martin Harich vzpomíná na Slovenské národní povstání a Nebe oblékají pláštěnky. Nové klipy představili ještě Eagles Of Death Metal, The Weeknd a James Bay.

TOP 7 videoklipů týdne (50.) TOP 7 videoklipů týdne (50.)

 

WOLF ALICE 2015 FULLLetošní objev Wolf Alice nabízí opravdu děsivou podívanou

 
MARTIN HARICH VZDAL HOLD HRDINŮM

Pro hlavní téma nového klipu zabrouzdal dvacetiletý Martin Harich do slovenské historie. Skladba Tichý večer je zhudebněnou básní napsanou Marcelem Herzem, kterého v pouhých devatenácti letech nacisté popravili za účast ve Slovenském národním povstání.

Autenticitu celého klipu skvěle doplnily záběry z rekonstrukce tehdejších bojů. Spolu s tvářemi mužů, kteří tyto hrůzy zažili. Harichovi se povedlo stvořit vskutku emotivní snímek. "Viem, že táto skladba nemá tanečné tempo, naivnú melódiu a rádiový formát, ale vydávame ju preto, lebo niekde hlboko v srdci cítim, že je to správne," řekl Martin.

 
A-HA VE SPÁRECH KRÁSNÉ PŘÍRODY A NEBEZPEČNÝCH ŽEN

Norská trojice A-ha se vydala na jih své rodné země do oblasti Telemark a nahrála zde impozantní záběry severské přírody. Čistota a krása krajiny je konfrontována s kriminální zápletkou, ve které figurují dvě nebezpečné ženy. Ty ztvárnily herečky Frida Farell a Sofie Gråbol.

Letos byl ohlášen comeback A-ha a vydání nové desky je již na spadnutí. Jubilejní desátá řadovka s názvem Cast in Steel vyjde již tento pátek 4. září. Některé starší desky se navíc dočkají reedice.

 

WOLF ALICE KŘÍSÍ DEVADESÁTKOVÉ HORORY

Příznivci klasických hororů, zbystřete! Wolf Alice vám jich přináší celou kupu. V novém vizuálu ke skladbě You're A Germ je k vidění šílený chlápek se sekerou z Kubrickova filmu Osvícení, tlupa krvelačných zombie nebo vyšinutý klaun třímající motorovku. Tito všichni si to chtějí rozdat s kapelou. Kdo přežije?

Wolf Alice vydali letos v červnu své debutové album Your Love Is Cool. To bylo kritikou vřele přijato a nejen díky tomu má tahle parta kolem zpěvačky Ellie Rowsell zaděláno na slibnou kariéru.

 

OBLÉKNĚTE PLÁŠTĚNKY OD NEBE

Kapela původem z Havířova nahrála energickou a svěží ódu na déšť. Je vidět, že si Nebe v podzimním počasí libuje. Svým fanouškům totiž nabízí song Pláštěnky. Ten je díky všudypřítomné hitovosti a zpěvnému refrénu skvělým adeptem na dobytí rádiového éteru.

Pětice, v jejíž čele stojí Petr Harazin, se do povědomí dostala díky Richardu Krajčovi, zpěvákovi Kryštofu. V průběhu následujícího roku by Nebe chtělo vydat novou desku. Singl Pláštěnky naznačuje, že by mohla stát za to.

 
EAGLES OF DEATH METAL TVÁŘÍ V TVÁŘ SAMI SOBĚ

Dvojice ve složení Josh Homme (frontman Queens Of The Stone Age) a jeho kamarád Jess Hughes si v novém klipu vystačí pouze sama se sebou. A s efektními animacemi. Kytarový song Complexity si vysloužil velice zajímavě pojatý vizuál.

Nové album od EODM vyjde v říjnu. Jako zpestření tracklistu lze považovat cover songu Save A Prayer od Duran Duran. Homme o novém studiovém počinu prohlásil, že čtyři ze tří specialistů ho považují za orgasmus pro uši.

 

UPŘÍMNÁ ZPOVĚĎ JAMESE BAYE

James Bay vsadil na upřímnost bez pozlátka. Nové video tak nabízí intimní atmosféru za doprovodu jemných kytarových tónů skladby Scars z jeho jarního debutového alba Chaos and the Calm. Toho se během prvního týdne jen v Brtánii prodalo přes šedesát tisíc kopií.

James Bay má na svém kontě několik EP a jednu desku. Letos mu štěstí přálo a kromě toho, že si odnesl cenu kritiků Brit Awards, si zahrál i na jednom z nejproslulejších festivalů v Evropě. Odehrál vlastní set na Pyramid stage na Glastonbury.


THE WEEKND VRAŽDÍ V POUŠTI

The Weeknd si připravil snímek s westernovou atmosférou. Že jde do tuhého, poznáme už na začátku, kdy sledujeme našeho vraha, který zahlazuje stopy. Kdo bude další obětí v klipu doprovázející song Tell Your Friends?

Aktuální desku Beauty Behind the Madness, která vyšla minulý týden, produkoval Kanye West. Ten se dokonce na nahrávce objevil jako host. Kromě něj zde ještě zazní hlasy Lany Del Rey nebo Eda Sheerana.

 

text: David Stoklas


 

WOLF ALICE 2015 TOP

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít