Hvězdný festival swingové hudby

Vydáno 18.06.2007 | autor: redakce

Jubilejní desátý ročník festivalu proběhne od 13. do 15. listopadu v pražském Národním domě a přivítá např. US Army Euro Band and Chorus nebo australského trumpetistu Jamese Morrisona.

Hvězdný festival swingové hudby Hvězdný festival swingové hudby

První den je všechen koncertní prostor věnován vokálnímu kvartetu The Manhattan Transfer. V našich zemích o tomto souboru není téměř žádné povědomí, ovšem na světových pódiích slavných festivalů a důležitých scénách jméno The Manhattan Transfer způsobuje nadšení. Tuto premiéru v České republice si jistě vychutná každý, kdo jen někdy zkusil zpívat či poslouchat lahodné souzvuky čtyř hlasů za doprovodu výtečných jazzových hráčů. Druhý den vystoupí Us Army Europe Band and Chorus / Soldiers Of Swing/, profesionální soubor muzikantů americké armády i big-bandové klasiky.
Australský trumpetista a trombonista James Morrison je geniální muzikant, který s nepředstíranou skromností, s lehkostí a bravurou svého vystoupení každého posluchače ohromí.



Doprovázet J. Morrisona bude osvědčený Big Band Felixe Slováčka, pro nějž je spolupráce s hvězdou takového formátu prestižní událostí.
Třetí festivalový den zahájí mladý Big Chess Band pod vedením Václava Kozla, jako host mj. vystoupí i Filip Gondolám. Festival zakončí Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.

www.nardum.cz
zavřít