Festival Střelák s WWW a SRPR

Vydáno 09.07.2007 | autor: redakce

Ve čtvrtek 12.7. bude letní festival Střelák hostit kultovní průkopníky českeho hip hopu kapelu WWW v doprovodu Sdružení rodičů a přátel ropy. Začátek 19:30.

Festival Střelák s WWW a SRPR Festival Střelák s WWW a SRPR

WWW – legendární hip-hopová kapela se vrací. Dvojice Typlt – Anděra, zakladatelé a tvůrci hip-hopové scény u nás se na loňském, a vlastně debutovém, albu NEUROBEAT uklání svým idolům a modlám. Tedy Nine Inch Nails, Masive Attack, Tricky a to tak, že jedněm vstávají vlasy na hlavě hrůzou a druhým nadšením. Nikdo to nečekal. Nikdo to takhle nečekal. Aneb industriál se potkal s hiphopem a spolu znásilnili alternativu. Nadmíru syrový a komplikovaný zvuk, roztříštěný, plný rozličných a těžko uchopitelných nálad, zlámané i repetivní melodické motivy a nejednoznačné, značně metaforické, černohumorné a temné texty „šlápnu nekonečnu na ocas ať kvíkne, jak pes, kterého krmíš tak, že si i po obědě líže rány.“



SRPR – pražská undergroundová partička, hrdě i zvláštně se hlásící k odkazu české alternativy. Čím starší tím zralejší, hudebně propracovanější a depresivnější, či lépe řečeno posedlejší a šílenější. Poslední album Září je až přes míru plné téměř eklektických skladeb. Tu svižnějších tu pomalejších, které velmi dobře absorbují vlivy všech možných žánrů a míchají je v příjemnou a syntetickou alternativu. V produkci Ondřeje Ježka /jest také zvukařem a mixérem Neurobeatu a mj. i kapel pod hlavičkou Silver rocket/ dostala hudba do vínku i syrovost a naléhavou melodičnost. Zvláštní kapitolou jsou pak texty, resp.poezie leadera Romana Nerudy, ve kterých se zvláštní melancholií míchá deprese, sarkasmus, ironie, cynismus a schizofrenie.

Čtvrteční večer uzavře ve 22 hod projekce jihokorejského filmu Nebohá paní pomsta. Poslední část Trilogie pomsty (Sympathy for Mr. Vengeance, Old Boy).

více informací www.strelak.cz
zavřít