Ralpha Myerze rozpálí Sigur Rós

Vydáno 09.11.2007 | autor: redakce

Před vystoupením Ralpha Myerze v rámci večera severské kultury Midnight Sun Sessions "zahřeje" publikum v Paláci Akropolis česká premiéra dokumentárního filmu Heima.

Ralpha Myerze rozpálí Sigur Rós Ralpha Myerze rozpálí Sigur Rós

Že se film jmenuje Heima (což znamená doma nebo domov) není náhoda, turné Sigur Rós probíhalo výhradně v končinách jejich rodného ostrova. Monumentální vystoupení v Reykjavíku byl prý největší koncert v dějinách Islandu, ale Sigur Rós zavítali i do nehostinných končin v horách, kde zahráli ve volné přírodě. Všechny koncerty byly navíc zdarma. Režie se ujal Dean DeBlois, autor animovaného filmu Lilo & Stitch (nominace na Oskara), pod jehož rukama vznikla snivá koláž záběrů spojujících éterickou hudbu kapely s krásou islandské přírody.



Hlavním tahákem ale bude Ralph Myerz & The Jack Herren Band, což je trio hudebníků, kteří bez výčitek brakují odkaz dřevního jazzu a funku do podoby moderního downtempa. Jestli je prý napsání chytlavé popové písničky tím vůbec nejtěžším úkolem, Ralph Myerz a spol. to zvládají máchnutím levé ruky. Zatímco na deskách jsou přísně decentní, na živo v sestavě s dvěma perkusionisty, kytaristou a DJem ztratí všechny zábrany a své posluchače dopují taneční energií.



Jejich koncertním vzorem jsou prý Kiss nebo AC/DC a pódium zásadně neopouští dříve, než ze sebe nevydají poslední zbytky sil. Vše je záležitost tréninku, velkou většinu z posledních čtyřech let strávili na koncertní šňůře, včetně legendární Glastonbury a předskakování pro Davida Bowieho.

Ralph Myerz & The Jack Herren Band - 18. listopadu, Palác Akropolis, Praha.
zavřít