Visací zámek píše paměti

Vydáno 16.11.2007 | autor: redakce

Nakladatelství Julius Zirku připravuje slibnou knížku, která ponese titul "Hluboká orba aneb 20 let Visacího zámku" a je z pera Jana Hauberta.

Visací zámek píše paměti Visací zámek píše paměti

Jan „Hony“ Haubert je hlavní postavou legendy českého punku, kapely Visací zámek — a slovo legenda je zde zcela na místě, neboť pětadvacet let v jedné sestavě nevydrží hrát hned tak někdo! "Původně jsem začal psát seriózní paměti, ale nakonec se mi povedl román nového typu. Vyznačuje se velmi zhuštěným stylem. Doporučuji nenechat se unést a číst maximálně dvacet stran za den," podotýká k dílu autor.
Jan Haubert, který má mimochodem v REPORTU svou pravidelnou rubriku Zámek, přichází k 25. výročí kapely se vzpomínkami na 80. léta a kronikou roku 2002, kdy bylo Visacímu zámku jen o pět let méně než dnes.



Výtvarnou podobu dal svazku Karel Haloun, autor nesčetných obalů desek, plakátů a všeho, co souvisí s posledními pětatřiceti lety valné části českého bigbítu a okolních žánrů. Hluboko-orebný traktor vyjede z tiskárny 22. 11. letošního roku a dorazí na výroční koncert ke čtvrtstoletí Visáčů 11. 12. do velkého sálu pražské Lucerny, 13. 12. pak na brněnský Favál a na spoustu dalších štací po celé republice. Punk’s rozhodně not dead!
zavřít