Joe Cocker v Praze

Vydáno 14.12.2007 | autor: redakce

Po sedmnácti letech se v Čechách ukázal slavný chraplák Joe Cocker. Jan Mazura tvrdí, že se koncert v Sazka Areně nadmíru povedl.

Joe Cocker v Praze Joe Cocker v Praze

JOE COCKER
12. 12. SAZKA ARENA, PRAHA

Dobrá hudba bez zbytečných řečí.

Návrat do metropole po sedmnácti letech se nepochybně vydařil. V Sazka Areně po dlouhé době opět zazněl kvalitní pop bez playbacků a vyumělkované cirkusové show. Cocker se nepouštěl do zbytečných průpovídek typu „ahoj Praho“ a s velkou kapelou za zády koncert bez prodlení rozjel.



Dramaturgie večera nebyla typická. Zpěvák sypal známé songy téměř od samého začátku, ale naštěstí jich má tolik, že úroveň koncertu neměla klesající tendenci. Ačkoli turné propaguje nahrávku Hymn For My Soul, byl na ni kladen zbytečně malý důraz. To se trochu změnilo až ve střední části show. Všichni muzikanti se přesunuli do přední části pódia a v komornějším duchu zazněla titulní písnička, ovšem také třeba beatlesácká Come Together.



Že Cocker udělal jedny z nejlepších coververzí hitů z dílny Lennon/McCartney, je známá věc, a ty nejkvalitnější také zazněly. Kromě již zmíněné přišla na řadu She Came In Through The Bathroom Window a pak i výborně překopaná With A Little Help From My Friends. Všechny tři staví na zpěvákovi mnohem více než originál, ovšem to nebyl pro třiašedesátiletého Angličana problém. Jeho hlas je stále ve výtečné formě a skoro se zdá, že chraplák má ještě chraplavější než dříve.

Celkově Cocker působil přesvědčivě. Je sice už postarší pán s břichem, ale sil má pořád víc než dost. Navíc to vypadá, že alkohol mu nechutná tolik jako dříve, což bývalo na úkor kvality koncertů. V průběhu večera jen párkrát poděkoval, avšak nedostatek verbální komunikace nahradila upřímně podaná a silná hudba.

text Jan Mazura foto Tomáš Martinek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít