Kaizers Orchestra přijedou do Prahy

Vydáno 16.12.2007 | autor: redakce

Norská skupina Kaizers Orchestra přijede 12. dubna poprvé do České republiky. Kapela hraje divoký rock, silně ovlivněný východoevropskou a romskou hudbou.

Kaizers Orchestra přijedou do Prahy Kaizers Orchestra přijedou do Prahy

Každé jejich vystoupení zahrnuje plynové masky, bubnování sochory a topůrky na ropné barely či staré železo a podobné neobvyklosti. Kaizers Orchestra zpívají v mateřštině. Jejich texty jsou o velmi "nenorských" tématech – válce, mafii, ruské ruletě, revoluci, náboženství – smíchané s tragikomickými písněmi o lásce a pití. Kapela vznikla v roce 2000. Kaizers Orchestra vyprodukovali za dobu své existence tři studiová alba, na kterých najde posluchač velkou šíři písní – od disharmonických zvuků přes divoké rytmy až po pomalé melodie.



Díky pověsti, které se těší jejich koncerty, se debutového alba Ompa Til Du Dør prodalo v Norsku přes 100 000 kopií a kapela získala norské Grammy a hudební cenu Alarm. Podobný ohlas měly i jejich další desky. V roce 2004 jako první norsky zpívající kapela podepsali smlouvu s německou pobočkou Universal Music. Kapela v současné době připravuje své čtvrté album, které vyjde v únoru 2008 a které také představí v Praze.

Kaizers Orchestra - 12. dubna, Palác Akropolis, Praha.

www.myspace.com/kaizerso
zavřít