Pražští Cartonnage vydají album

Vydáno 19.02.2008 | autor: redakce

Pražská elektropopová formace Cartonnage vydá v březnu album Curiously Connected. Deska bude pokřtěna 19.3.08 v Paláci Akropolis.

Pražští Cartonnage vydají album Pražští Cartonnage vydají album

Cartonnage fungují od roku 2001. Za prvotinu CD1, která vyšla samonákladem v roce 2004, byli nominováni v kategorii Objev roku v anketě Zlaté ucho, kterou každoročně vyhlašuje pražské Expresrádio. V polovině loňského roku se upsali labelu Escape, kde debutovali singlem Patisserie. Prezentují se svěžím popem s otiskem současné elektroniky a hlásí se k progresivní popové scéně reprezentované interprety jako Roisin Murphy nebo Goldfrapp, jejíž vlivy dokonale vstřebali.



Písničky Cartonnage jsou výrazně melodické, což dokazuje i skladba I Smell Danger, dalši ochutnáva z chystaného alba, kterou lze slyšet ve vysílání alternativních rozhlasových stanic (Radio 1, Rádio Wave apod.). Cartonnage na albu spolupracovali s producentem Borisem Carloffem, jenž je vůdčí osobností projektu kNot Photogenic a který rovněž spoluprodukoval tři písničkové novinky na výběru hitů Poločas skupiny Kryštof.

www.myspace.com/cartonnage
zavřít