Yvonne Sanchez živě již tento pátek

Vydáno 19.02.2008 | autor: redakce

Yvonne Sanchez se svou skupinou vystoupí v pátek 22.2. v Praze na Výstavišti. Koncert proběhne při příležitosti finále celorebublikové soutěže barmanů.

Yvonne Sanchez živě již tento pátek Yvonne Sanchez živě již tento pátek

Polsko-kubánská vokalistka Yvonne Sánchez původně nezamýšlela stát se jazzovou zpěvačkou, ale bylo jí osudem vydat se touto trnitou cestou. Zpěvačka s medově sametovým hlasem okouzlila obecenstvo po celém světě.

Poté, co krátce účinkovala na bicí nástroje s Josefem Skrezekem v jejím rodném Polsku, přestěhovala se do Německa. V roce 1994 se přemístila do Prahy, kde potkala saxofonistu Mika Tramonta a kytaristu Maxe Voeglera, kteří jí pomohli objevit krásu jejího hlasu a vyšlapat cestu na světová pódia.



Během několika měsíců se Sánchez stala pilířem pražské jazzové scény, hrála s předními hudebníky včetně basisty Roberta Balzara, pianisty Jana "Najponk" Knopa a saxofonisty Karla Růžičky ml. Její repertoár pojímal škálu jazzového standardu od Duka Ellingtona, Richarda Rodgerse a Lorenze Harta až ke zvukům bossa-novy Antonia Carlose Jobima.

V roce 1995 uskutečnila svůj první koncert ve slavném pražském jazzovém klubu Reduta, kde před ní hráli hudebníci tak odlišní jako Mile Davis nebo bývalý prezident USA Bill Clinton. Na pražské hudební scéně stále více vynikala, až se dostala na její vrchol, kterého dosáhla oceněním Vokalistka roku (1998) prestižní Českou jazzovou společností.



"Zamilovala jsem se do Prahy. Něčím si mě zkrátka získala a já si řekla, že by bylo hezké tady nějaký čas žít," říká Sánchez. V pátek 22. února máme možnost její mimořádný talet okusit, Yvonne se společně s kapelou představí během finále Havana Club Tour de Bar v Praze na Výstavišti.

www.tourdebar.cz
zavřít