Berlínští Jahcoozi rozduní Roxy

Vydáno 06.03.2008 | autor: redakce

Ve čtvrtek 24. dubna přijede do pražského klubu Roxy berlínská skupina Jahcoozi. Vystoupí na happeningu Nedovedu pochopit, jehož záměrem je upozornit na nebývalý rozmach xenofobních aktivit v Čechách.

Berlínští Jahcoozi rozduní Roxy Berlínští Jahcoozi rozduní Roxy

V říjnu 2005 Jahcoozi vydali první album Pure Breed Mongrel. To už ovšem měli v životopise první zářez na pažbě. Na renomovaném labelu Kompakt vyšlo v červenci 2003 EP Fish. Rovnými beaty přesycenému Berlínu v klubech servírovali výbušnou směs hip hopu, ragga-technu, dub-popu a clik pop elektroniky.



To samotné by téměř nic neznamenalo, kdyby Kompakt nedodával promo vzorky nových desek do britského BBC Radio One. EP nadchlo věhlasného, bohužel už zesnulého DJe Johna Peela, který jej pouštěl při své show na rádiu BBC.

V roce 2006 Jahcoozi nechyběli na street-party Loveparade. V tom samém roce také absolvovali první turné po Asii, v polovině března letošního roku se chystají do Spojených států. Stejně jako v Praze, kam přijedou 24. dubna do klubu Roxy na happening proti xenofobii s názvem Nedovedu pochopit, budou za oceánem propagovat aktuální album Blitz'n'Ass, které vyšlo loni v říjnu na labelu Asound.
zavřít