David Koller nahrává v Berlíně

Vydáno 27.03.2008 | autor: redakce

David Koller odjel do Berlína, aby zde se svými spoluhráči zahájil přípravu své nové desky, která by měla vyjít na podzim. Abychom se dozvěděli víc, poslali jsme mu tři otázky.

David Koller nahrává v Berlíně David Koller nahrává v Berlíně

I v Německu vládne v těchto dnech spíše zimní počasí, a tak kapela tráví většinu času v komplexu Noise Room. Je tu na jednom místě 21 zkušeben, kde mohou kapely nerušeně pracovat. Podobný komplex rozbíhá David Koller i v Praze na Smíchově, jeho název je Meet Factory. Jedná se o bývalou tovární budovu, kde by se měly protínat různé druhy umění.



Proč jste se rozhodli k přípravě nové desky zvolit právě Berlín?
Na soustředění s kapelou jezdím rád, nikomu nevrní, neřkuli zvoní v kapse telefon a dostaneme se k tématům, na která není normálně čas. V Berlíně jsem byl naposled za totáče, je to blízko, teď vlastně bez hranic a Berlín, jak jsme zjistili, je město hudby. V každém klubu (a že jich ve Friedrichsheimu, kde jsme bydleli, bylo) hraje úplně, ale úplně jiná muzika. Lidi jsou tam, řekl bych, ve větší pohodě než u nás. Také se na vás všude usmívají, teda kromě těch goril před trochu ostřejším klubem Berghain.

Na desce jste začali pracovat teprve nedávno. Dá se už v této chvíli říct, jaká bude?
Taneční i tvrdá, agresivní i romantická. Stejně jako hudba a svět kolem nás.



Co nověho se děje kolem projektu Meet Factory?
Zrovna jsme zkolaudovali, čímž bych chtěl poděkovat týmu který kolem Meetfactory je a také sponzorům, dárcům a městu Praha, že věří v nutnost mezinárodního ateliérového programu, který už od října běží. Ve čtvrtek 27.3. je v MeetFactory dekadentní večírek architektů Beánie s koncertem atd.

foto: Tomáš Martinek
zavřít