Bob Dylan vystoupí v Ostravě

Vydáno 02.04.2008 | autor: redakce

Bob Dylan vystoupí 9. června v ostravské ČEZ Areně. Bude to vůbec první koncert tohoto legendárního písničkáře, hudebníka, autora a básníka na Moravě a ve Slezsku.

Bob Dylan vystoupí v Ostravě Bob Dylan vystoupí v Ostravě

„V rámci trasy plánového evropského turné Boba Dylana se Ostrava jevila jako nejlepší město. My jsme tuto nabídku s nadšením přijali, i proto že půjde o vůbec první koncert v této části České republiky,“ objasňuje volbu místa Borek Jiřík, zástupce promotérské agentury Charm Music.

Časopis Rolling Stone považuje Dylana hned po Beatles za druhého největšího umělce všech dob a dvě z jeho desek umístil do první desítky nejlepších alb celé historie. Podle týdeníku Time patří Bob Dylan do stovky nejvlivnějších osobností minulého století.



Za téměř 50 let tvůrčího života napsal přes 500 písní a prodal přes 74 miliónů kopií svých 43 alb. Je držitelem několika cen Grammy, Zlatého Globu a Oscara. V roce 1982 byl uveden do Síně slávy skladatelů, o 6 let později do Rock´n´rollové síně slávy. Jeho písně přepracovalo přes 2.000 kapel a hudebníků – mezi nimi The Rolling Stones, Rod Steward, Neil Young, Jimi Hendrix, The Byrds a podobně.

Je autorem mnoha skladeb, které zlidověly, například Blowin´ in the Wind, Knockin´ On Heaven´s Door, Like a Rolling Stone či The Times They Are a-Changin´. Byl několikrát za své texty nominován na Nobelovu cenu za literaturu. Je pravděpodobné, že na ostravském koncertě, který je součástí evropského turné, mimo jiné představí i zatím poslední album Modern Times z roku 2006.
zavřít