Jazzový duben v Praze

Vydáno 03.04.2008 | autor: redakce

v rámci AghaRTA Prague Jazz Festival se na třech dubnových koncertech v Lucerna Music Baru představí Allan Holdsworth Band, Steve Smith & Vital Information a Michael Landau Group.

Jazzový duben v Praze Jazzový duben v Praze

Prvním koncertem bude 6. dubna vystoupení nevšedního kytaristy Allana Holdswortha s excelentními hosty, "zappovským" bubeníkem Chadem Wackermanem a basistou Jimmy Johnsonem, který hrál vloni v Praze s Michael Landau Group.

Den na to, 7. dubna, přijede Steve Smith & Vital Information. Tuto skupinu založil v roce 1983 bubeník Steve Smith známý ze spolupráce s houslistou Jeanem Lucem Pontym, nebo ze skupin Journey a Steps Ahead. Za své kolegy si vybral vynikající instrumentalisty: na klávesové nástroje dlouholetého spoluhráče Carlose Santany Toma Costera a na baskytaru Barona Browna, kteří vystoupili s Vital Information na APJF v roce 1999 spolu s Frankem Gambalem. Toho na letošním turné k 25. výročí existence kapely nahradí Vinny Valentino



Dalším vystupujícím je kytarista Michael Landau , který se po dlouhých letech strávených převážně ve studiích rozhodl (zřejmě po úspěchu jeho loňského prvního evropského turné) více cestovat. Doprovodnými muzikanty budou Gary Nowak (bicí) a Chris Chaney (basa) Trio skvělých hudebníků se tedy představí 13. dubna v Praze a den poté v Ostravě.

www.agharta.cz
www.musicbar.cz
zavřít