Brzobohatý opouští kapelu Bůhví

Vydáno 04.04.2008 | autor: redakce

Hudebník Ondřej Brzobohatý opustí se začátkem letních prázdnin skupinu Bůhví, v níž působí jako hráč na klávesy, zpěvák a spoluautor repertoáru od roku 2002.

Brzobohatý opouští kapelu Bůhví Brzobohatý opouští kapelu Bůhví

Kapela bude pokračovat v koncertování i přípravě nového repertoáru v jiném složení. Své rozhodnutí Brzobohatý zdůvodňuje sílící chutí věnovat se hudbě napříště spíše v nahrávacím studiu než na koncertním pódiu. „Rozhodl jsem se teď na delší dobu nekoncertovat a víc skládat nebo produkovat. V tom vidím svou muzikantskou budoucnost,“ říká Ondřej Brzobohatý s tím, že jeho odchod z kapely probíhá v přátelském duchu. Sérii posledních koncertů v současné sestavě Bůhví odstartují 22. dubna v pražském Lucerna Music Baru.



Novými posilami skupiny se stanou zpěvák Matouš Kubáček, zkušený interpret, jehož posluchači znají např. ze soundtracku k filmu Rafťáci, a multiinstrumentalista Dalibor Cidlinský jr., vyhledávaný spolupracovník řady předních osobností naší i zahraniční hudební scény (mj. Jaromír Nohavica či Bela Fleck). Bůhví mají za sebou podzimní turné k albu Hodina. V současné době pracují na materiálu pro novou desku. Na něm už se budou autorsky podílet i dva noví členové skupiny.
zavřít