Mike Patton vystoupí v Praze

Vydáno 18.04.2008 | autor: redakce

Do Česka míří hudebník Mike Patton, bývalý zpěvák slavných Faith No More. Koncert se uskuteční 17. června v pražském Divadle Archa v rámci festivalu Stimul.

Mike Patton vystoupí v Praze Mike Patton vystoupí v Praze

Mike Patton se v průběhu devadesátých let proslavil po celém světě jako charismatický zpěvák skupiny Faith No More. Po zániku své domovské kapely začal Patton naplno iniciovat experimentální hudební projekty. Při vůbec prvním sólovém pražském koncertu mu budou zdatnými spoluhráči italští ZU, kteří holdují originální a tvrdé fúzi free jazzu, hardcore a punku.



Mike Patton účinkuje současně na albech stylově rozrůzněných uskupení, jakými jsou např. experimentální metalová skupina Tomahawk, groteskní stylový mišmaš Mr. Bungle nebo deathjazz metaloví Fantomas. Kromě toho spolupracuje s beatboxerem Rahzelem, newyorskými jazzmany, objevuje se na albech Björk anebo v poslední době v elektronickém projektu s Christianem Fenneszem.



Založil vlastní label Ipecac, na kterém dává příležitost nadějným alternativním kapelám všech žánrů (mj. Dälek, kteří už se na festivalu Stimul představili v roce 2007). Festival Stimul, který jako jeden z mála do Česka pravidelně přiváží aktuální alternativní a experimentální hudbu ze zahraničí, existuje už od roku 2005.
zavřít