Saturnus ukáží sílu doom metalu

Vydáno 27.04.2008 | autor: redakce

Dánští Saturnus platí za jednu z nejrespektovanějších kapel na kolbišti pohřebního doom metalu a 2. května to dokáží v pražském Black Pes Klubu.

Saturnus ukáží sílu doom metalu Saturnus ukáží sílu doom metalu

Pokud bychom měli zjednodušeně přiblížit jejich hudební směřování, nevyhneme se srovnání s jejich velkou inspirací, britskými My Dying Bride, s jejichž tvorbou hudebně nejvíc korespondují. Přesto však v útrobách bestie Saturnus najdete mnoho originálního a svojského. Kapela má za sebou již tři vydaná alba, z nichž to poslední s názvem Veronika Decides To Die je považováno za vrcholné dílo této kodaňské formace.

Nalezneme na něm pro Saturnus tolik typické melancholické pasáže, které ukolébávají mysl až k jakési posmutnělé rozjímavosti, nechybí ani silné melodické celky, které dávají jednotlivým skladbám téměř epickou výpravnost.



Společně se Saturnus vystoupí i kapela Mar De Grises. Hudba této chilské formace je ve znamení barvitých a nápaditě členěných kompozicí, které v těch správných okamžicích nepostrádají ani náležitou rychlost a agresivitu, přičemž tento svůj, na doom metalové scéně novátorský přístup prokazují i na zbrusu novém albu Draining the Waterheart.
zavřít