Judas Priest vydávají nové album

Vydáno 16.05.2008 | autor: redakce

Judas Priest jsou zpátky a burácejí se svým novým albem nazvaným Nostradamus. Kapela také vyjíždí na světové turné, v Čechách zahraje v červnu a červenci.

Judas Priest vydávají nové album Judas Priest vydávají nové album

Judas Priest, kteří hrají od roku 1974, se stali jednou z nejúspěšnějších heavy metalových kapel světa a vydali dnes již legendární alba British Steel (1980), Screaming For Vengeance (1982) a Painkiller (1990). Jejich vliv přesahuje hranice hudby – stali se první kapelou, která začala vystupovat v kožených motorkářských oděvech, módě, která se od té doby stala synonymem pro tento hudební žánr. Mimo to se Halfordův hlas, který má rozsah čtyři a půl oktávy, a harmonie kytar Downinga a Tiptona staly předmětem „studia“ bezpočtu metalových kapel, jež šly ve stopách Judas Priest.



Na desku Nostradamus jsem asi v porovnání se všemi našimi ostatními nahrávkami hrdý nejvíc,“ říká Tipton. „Je v ní stále cítit hodně základů a klasického charakteru Judas Priest, zároveň ale umožnila naší hudbě proniknout do sféry klasické a operní hudby, kam by se kapela normálně asi nedostala. Coby kytaristu a autora písní mě to inspirovalo k práci ve větších výškách a otevřelo mi to dveře k milostným zápletkám a vášni. Na cestě od začátku do konce vás provede magický zážitek naplněný světlem, stínem, dramatem, melodií a emocemi, které reflektují tohoto jedinečného muže a jeho život.“



Pro mě byla práce na desce Nostradamus hudební cestou, která nemá obdoby,“ dodává Downing. „Intriky a tajemství, které tohoto ctěného muže obklopují, rozšířily a obohatily mé vnímání heavy metalu a umožnily mi dosáhnout krajních mezí mé představivosti. Dokázal jsem přenést jedinečné pocity a emoce do hudebního nástroje, který mi umožňuje vyjadřovat sám sebe.

Kromě standardní dvojdiskové verze CD vychází verze Deluxe Double CD v provedení 48 stránkové knihy v tvrdé vazbě. Super Deluxe Box-set verze bude k dostání jako třídílný vinyl a dvojité CD s obsáhlým bookletem a plakátem.

Judas Priest zahrají 17. června v Ostravě (ČEZ Aréna) a 3. července v Liberci (Tipsport Aréna).
zavřít