Severské oslavy slunovratu za týden

Vydáno 20.06.2008 | autor: redakce

v sobotu 28. června od 17 hodin se v Praze na Branické louce uskuteční další ročník festivalu Midnight Sun. Letos zde vystoupí dánské kapely Efterklang a Valravn.

Severské oslavy slunovratu za týden Severské oslavy slunovratu za týden

Hudební skupina Efterklang pochází z Kodaně. Od roku 2001 tvoří jádro kapely pět členů (Mads Brauer, Casper Clausen, Thomas Husmer, Rune Mølgaard & Rasmus Stolberg), které doplňují při koncertních vystoupeních další hudebníci a zpěváci. Folkotronica, tak lze nazvat hudební styl kombinující tradiční folk se současnými elektronickými prvky.



A právě dánské Efterklang lze směle označit za typické představitele tohoto žánru. Jemné zvuky charakteristické pro folk jsou vkusně doplněny elektronickými smyčkami. Severskou atmosféru v řadě skladeb podtrhuje emotivní sborový zpěv.

Valravn je druhou kapelou pocházející z Dánska, která se na letošní oslavě Midnight Sun představí. Skupinu tvoří Anna Katrin Egilstroed, Martin Seeberg, Soeren Hammerlund a Juan Pino. Kapela hledá inspiraci v tradiční severské hudbě, používají původní nástroje, jejichž syrové zvuky zjemňují elektronickými samply charakterizující spíše zvuk budoucnosti.

www.midnightsun.cz
zavřít