Koncert Mars Volta přeložen do Roxy

Vydáno 01.07.2008 | autor: redakce

Koncert kapely Mars Volta 26. července v Praze je přeložen z Malé sportovní haly do klubu Roxy. Vystoupení v komornějším prostředí nabídne fanouškům těsnější, téměř intimní, kontakt s touto pro mnohé kultovní formací.

Koncert Mars Volta přeložen do Roxy Koncert Mars Volta přeložen do Roxy

Mars Volta představí naživo své nejnovější, značně okultní, album The Bedlam In Goliath. Základ kapely tvoří excentrický tandem Cedrix Bixler-Zavala a Omar Rodriguez-López, bývalí členové známých texaských At The Drive-In. Jejich hlasitá hudba připomíná čiré bláznovství, koncerty však jasně potvrzují, proč jsou Mars Volta po celém světě tak výjimeční: za šíleným skladatelstvím se skrývá excelentní muzikantství, drtivá energická síla zvuku s vychytanými jazzovými vyhrávkami, hardcorem, punkem či salsou jejich oblíbeného klavíristy Larry Harlowa, a především neochota k jakýmkoliv kompromisům.



Kapela, co mnohým ještě donedávna připomínala neurotický záchvat, svým čtvrtým albem vzala své posluchače částečně na milost. Dřívější radikální dvacetiminutové skladby zkrátili Mars Volta na únosnou délku a jejich koncerty už také nepřipomínají maniakální jamy, kdy se málem každý z muzikantů považoval za sólistu. Jinak se ale nic nezměnilo – hutný zvuk na doraz a délka od 2,5 do 3 hodin.

myspace.com/themarsvolta
zavřít