Musicfest Přeštěnice sází na pestrost

Vydáno 07.07.2008 | autor: redakce

Už tento čtvrtek 10. července začíná přeštěnický Open Air Musicfest, na kterém zahrají mimo jiné italští rockeři Exilia, argentinští Karamelo Santo a řada dalších.

Musicfest Přeštěnice sází na pestrost Musicfest Přeštěnice sází na pestrost

Festival proběhne ve dnech 10. - 12. července v areálu kousek za milevským klášterem. Přestože letos přibude další hudební scéna, nemusíte se obávat, že festival míří do megalomanie. Kapel bude něco přes šedesát. Podle chuti si může vybrat fanoušek lecjakého žánru a stylu. Mainstreamový Kryštof, stejně jako Vypsaná fixa, WohnoutSunshine, zdomácnělí Jaksi Taksi, ska Tleskač, UDG a další skupiny jsou dnes festivalové jistoty.

 

 

Pořadatelé tentokrát více než v minulosti sáhli do zahraniční nabídky a na festivalových scénách se objeví řada skupin z ciziny. Hlavními headlinery jsou Exilia z italského Milána a osmičlenný argentinský reggae ska soubor Karamelo Santo, patřící mezi nejlepší jihoamerické party vůbec. Zajímavostí festivalu je také to, že německá skupina Green Frog Feet chystá se svým štábem natočit DVD dokument s názvem Live in Prestenice.

 

 

Festival nadále podporuje regionální jihočeské kapely a pomáhá novým začínajícím umělcům. Právě z přeštěnického festivalu vyplula na hudební scénu milevská skupina Ticho de pré Cupé Band. Kromě hudebního nášupu mohou návštěvníci využít atrakce G-City, zahrát si paintball, vylézt na mobilní stěnu nebo třeba vyrazit na procházku do Přeštěnice.

 

www.prestenice.cz

zavřít