Koncert Matthewa Herberta se blíží

Vydáno 11.07.2008 | autor: redakce

Známá hudební persóna Matthew Herbert vystoupí příští neděli 20. července v Lucerna Music Baru se svým Big Bandem.

Koncert Matthewa Herberta se blíží Koncert Matthewa Herberta se blíží

Matthew Herbert je známý hudebník a producent, který se už stal pojmem v oblasti elektronické hudby. Zatímco před dvěma lety byl pražský Lucerna Music Bar svědkem koncertu k Herbertově poslednímu sólovému albu Scale, letos se tato veličina vrací na stejné místo s projektem The Matthew Herbert Big Band. Na albu svého big bandu Matthew spojil umění se samplery a sekvencery a politický přístup ke skládání hudby s písničkami v klasickém jazzovém střihu.



Deska se nahrávala ve studiích Abbey Road za pomoci šestnácti muzikantů známých na britské jazzové scéně, včetně saxofonisty Davea O’Higginse a Davea Greena (kontrabas). Jako všechny Herbertovy pozdější práce se i toto album řídí jeho vlastním manifestem PCCOM (Personal Contract For The Composition Of Music). Tento dokument mimo jiné zakazuje samplování cizí hudby.

Při koncertech big band čítá kolem dvaceti muzikantů pod vedením dirigenta Petea Wraighta a vokalistů, jakými jsou Arto Lindsay, soulová star ze značky Warp Jamie Lidell a Herbertova dlouholetá zpěvačka Dani Siciliano.
zavřít