RealBeat láká na rytmy reggae

Vydáno 11.07.2008 | autor: redakce

Druhý ročník (nejen) reggae festivalu RealBeat proběhne za měsíc 8.- 9. srpna u Starých Ždánic. Hlavní hvězdou dvoudenní akce bude jamajský nestor Michael Rose.

RealBeat láká na rytmy reggae RealBeat láká na rytmy reggae

Místem konání festivalu RealBeat tentokrát není louka pod hradem Točník, ale větší prostor s možností koupání a písečnou pláží u Starých Ždánic (mezi Pardubicemi a Hradcem Králové) vedle pískovny Oplatil, kde v loňském roce proběhl 7. Reggae Meeting. Hlavní hvězdou festivalu je jamajský zpěvák Michael Rose, nejznámější hlas legendárních Black Uhuru, s kterými vyhrál v roce 1985 první reggae Grammy v historii. Mezi jeho nesmrtelné hity patří např. Guess Who's Coming to Dinner, I Love King Selassie, Shine Eye Gal, A Stalk of Sensimilia a další.



Druhou hvězdou RealBeatu bude jamajský kvartet Ward21. Dancehallová parta z kingstonského ghetta Waterhouse, kterou objevil v roce 1998 sám King Jammy. Další kapelou RealBeat festivalu budou staří známí King Banana z německého Regensburgu. Tento německý reggae-dancehallový orchestr působí už jedenáct let a za tu dobu odehrál přes 350 koncertů.

Další detaily k programu i celému festivalu se postupně objevují na stránkách www.realbeat.cz.
zavřít