Iggy Pop si vybral české punkery

Vydáno 22.07.2008 | autor: redakce

Iggy Pop & The Stooges zahrají 20. září v Praze, ale už teď organizátoři zveřejnili dvojici předkapel. Volba padla na zástupce české punkové scény Vypsanou fixu a Visací zámek.

Iggy Pop si vybral české punkery Iggy Pop si vybral české punkery

Jako první rozezní arénu Vypsaná Fixa. Kapela, která si svoji pozici na vrcholu tuzemské klubové scény a dnes velmi početné publikum získala do značné míry právě díky strhující koncertní prezentaci. Márdi k tomu říká: „Zahrát si před Iggy Popem je pro naši kapelu velká radost. Když jsme se to na benzínový pumpě dozvěděli, tak jsme byli opravdu nadšeni. Navíc špatně vidím do dálky a tady se díky tý správný pásce na ruce dostanu snad o něco blíž k epicentru rokenrolu a omrknu společně s chlapci, jak správně naložit s dalšíma dvěma třetinama naší kariéry.



Iggy Pop je borec-když to někde umírá a ty pustíš v jukeboxu nějakou jeho píseň, tak si všichni objednaj další drink a seděj tam další dvě hodiny s těma, co šli náhodou kolem a zaslechli to z toho jukeboxu
.“

Visací zámek přijde na řadu hned po vystoupení pardubické kapely. „Moc se na tento koncert těším, vždyť Iggy Pop je žijící legenda. Málokdo má takové hudební zásluhy jako on. Navíc je pro mě jedním z mála hudebníků z této generace, od kterého mám rád jak jeho rané nahrávky, tak ty současné,“ říká Jan Haubert.
zavřít