Punkeři Pennywise přijíždějí do Prahy

Vydáno 25.08.2008 | autor: redakce

Už ve středu 27. srpna se v pražském Lucerna Music Baru představí živoucí skate-punková legenda Pennywise, která - přestože letos slaví 20 let od svého vzniku - vystoupí v Čechách poprvé v historii.

Punkeři Pennywise přijíždějí do Prahy Punkeři Pennywise přijíždějí do Prahy

Pennywise jsou klasickými představiteli kalifornské punk-rockové scény typické pro 90. léta dvacátého století, která se zformovala zejména kolem labelů Epitaph a Fat Wreck Chords a kapel Bad Religion a No FX. Pro tvorbu všech tří se rovněž vžilo označení "skate-punk", jelikož pocházejí z prostředí, kde byla skateová a punková komunita značně provázána.

Pennywise
si na rozdíl od některých jiných příbuzných souborů dokázali dlouhodobě zachovat kvalitativní úroveň - alba Unknown Road, About Time a Full Circle z let 1993 - 1997 v ničem nezaostávají za debutem a jsou považována za klasiku ve svém žánru.



V březnu 2008 předložili Pennywise světu nový počin s názvem Reason To Believe a to trochu netradičním způsobem - ve formě bezplatného downloadu na portálu MySpace. Formát CD se dostal do obchodů až o pár dní později, a to pod značkou MySpace Records. Neznamená to odchod Pennywise od Epitaphu, ten si ale tentokrát vzal na starost pouze evropský trh.

V rámci letošního evropského turné Pennywise navštíví i Českou republiku. Společnost jim u toho bude dělat A Wilhelm Scream z východního pobřeží USA, hrající velmi příbuzný hudební styl. Druhou předkapelou na středečním koncertě budou němečtí punkeři Scheisse Minnelli.
zavřít