Inner Circle: legendy reggae v ČR

Vydáno 26.09.2008 | autor: redakce

Legendární reggae formace Inner Circle vystoupí v pražském Lucerna Music Baru už tuto neděli 28. září. V České republice zahraje poprvé a představí své nové album.

Inner Circle: legendy reggae v ČR Inner Circle: legendy reggae v ČR

Autoři provařených hitů Sweat (A La La La La Long) a Bad Boys jsou mimo jiné majiteli Grammy za reggae album roku 1993. Svého času to byla nejhranější kapela v západoněmeckém éteru, ale do České republiky přiletí poprvé až teď, aby tu představila své nové album State of the World. Na této desce, která vychází letos na podzim u jejich vlastního labelu, hostuje špička karibské scény (Junior Reid, Stephen Marley, Morgan Heritage, Luciano, Bushman, Lutan Fyah, Pitbull, David Hinds, Mutabaruka).



Kapela vznikla v Kingstonu už v roce 1968, kdy ji založili bratři Ian a Roger Lewisovi. V roce 1978, když s nimi ještě zpíval Jacob Miller, hráli na legendárním Mírovém koncertu vedle Boba Marleyho a Petera Toshe. Od té doby objeli doslova celý svět od Brazílie po Srí Lanku, ale v Čechách vystoupí poprvé až toto září.

Na koncertu vystoupí jako předkapela Mr. Cocoman & Solid Vibez a z Německa přijedou zahrát speciální reggae set DJs Doc Jahbone, Kid Gringo a Superhorace.
zavřít