Horace Andy ukáže Čechům Jamajku

Vydáno 31.10.2008 | autor: redakce

Významná postava dřevního reggae Horace Andy přijíždí do České republiky. Již 4. listopadu vystoupí se svou skupinou Dub Asante Band v pražském klubu Roxy.

Horace Andy ukáže Čechům Jamajku Horace Andy ukáže Čechům Jamajku

Horace Andy je jedním z nejvýraznějších hlasů, které můžete na Jamajce najít. Tento zpěvák působící v klasickém žánru roots reggae se proslavil hity jako Government Land, You Are My Angel, Skylarking nebo předělávkou písně Ain't No Sunshine. Letos se Horace připomíná deskou On Tour a sérií koncertů napříč evropským kontinentem. Jeho nejranější nahrávky (např. Got to Be Sure) vznikaly již koncem 60. let. Do té doby také datujeme průlomové album Skylarking, které Horace vyneslo na vrcholek jamajského hudebního žebříčku. Od té doby se Horace Andy počítá mezi přední hvězdy žánru reggae.

Album On Tour zachycuje zkušený hlas a producentskou ruku Horace Andyho v ideální formě. Posun k mírně progresivnímu zvuku dokazuje, že se Horace nebojí nových hudebních vlivů, přesto je z celé desky cítit nepopiratelný vliv jeho domovského ostrova, kde se toto album ostatně také nahrávalo. Horace Andy je tu tentokrát nejen za vokalistu a producenta, zároveň nahrál většinu nástrojů, které na desce uslyšíme.

Písně nejen z nového alba uslyšíte naživo již za pár dní v pražské Roxy. Horace Andy zde vystoupí se svou skupinou Dub Asante Band v úterý 4. listopadu.

zavřít