Jarret si nadělil netradiční album

Vydáno 24.11.2008 | autor: redakce

To nejlepší ze tří řadových alb, plus dvě nikdy nevydané písně a čtyři coververze, to je záznam z energického koncertu libereckého folkrockového Jarretu.

Jarret si nadělil netradiční album Jarret si nadělil netradiční album

Liberecká skupina Jarret vydává v roce 2008 po třech řadových albech (Hic non sun Leones, Unikat, Vztahem zapni) nové CD, které je záznamem živého koncertu z libereckého Malého divadla. Přestože se nový přírůstek do diskografie kapely jmenuje Jarret Sobě, je nové album určeno především těm, kteří si oblíbili koncerty Jarrety kvůli jejich živému a spontánnímu projevu. Jak říká Marek Štulír, hlavním záměrem byla „..snaha zachytit přirozenou energii kapely a nahrát písničky, které nás určitou dobu provázejí a na žádnou řadovou desku se nevešly nebo jejichž koncertní podoba se liší od už nahraných verzí.

Vedle skladeb, které najdeme na předchozích albech skupiny a které často dostaly nová aranžmá, se na CD Jarret Sobě objeví také písně převzaté. „Na albu jsou čtyři coververze našich oblíbených zpěvaček (Suzanne Vega, Sheryl Crow a izraelské zpěvačky s pseudonymem NOA), které nás provázejí už dlouhou dobu . A pak také i autorské skladby Slavnosti ticha a Blues pro 1. řadu, což jsou písničky staré asi tak dvacet let a které napsal Pavel Havlík pro skupinu …a hosté. Hrajeme je celou dobu existence Jarretu, ale nějak se nám nikdy nehodily na žádné z našich tří cd.

zavřít